Българската армия в момента изпълнява доста задачи в цялата страна,

...
Българската армия в момента изпълнява доста задачи в цялата страна,
Коментари Харесай

Министърът на отбраната: НАТО е гарантът за нашата сигурност и териториална цялост

Българската войска сега извършва много задания в цялата страна, заради което нямаше по какъв начин да има боен церемониал. Разбира се, постоянно има какво да покажем като техника. Това съобщи в утринния блок на Българска национална телевизия министърът на защитата.

Той дефинира като " компромисно " решението на Народното събрание да подкрепи с военна-техническа помощ Украйна, което по думите му дава опция " да се работи по съответна пътека ".

България има задоволително запас да ремонтира украинска техника, тъй че предстоят диалози по тематиката, означи министър Заков.

Военният министър увери, че няма директна военна опасност за националната ни сигурност.

България е член на НАТО, НАТО е гарантът за нашата сигурност и териториална целокупност. Но като цяло няма директна опасност за националната ни сигурност, само че има някои съществени опасности, които в случай че ги осъзнаваме и можем да им противодействаме, те към този момент не са толкоз съществени, изясни той.

Все отново министър Заков акцентира, че Българската войска може да извършва своите конституционни отговорности, само че призна, че остарялата техника си остава проблем.

Нашата задача оттук-нататък ще бъде доста интензивен ритъм на рационализация, за което ще са нужни и някои законодателни промени, уточни военният министър.

В умозаключение изясни, че ще трябват сред 6 и 30 милиарда лв. за рационализация на армията ни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР