Българската армия поддържа 36-часова готовност за разгръщане на военни подразделения

...
Българската армия поддържа 36-часова готовност за разгръщане на военни подразделения
Коментари Харесай

Българската армия поддържа 36-часова готовност за развръщане на военни формирования

Българската войска поддържа 36-часова подготвеност за разрастване на военни подразделения за осъществяване на задания по защита на държавната граница в съгласуваност със структурите на Министерството на вътрешните работи.

Имаме подготвеност при отправено искане от министъра на вътрешните работи да изпратим до 350 военнослужещи на българо-турската граница и до 250 - на българо-гръцката граница. Това сподели началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов в отговор на въпроси на публицисти след формалната гала, с която беше открита новата образователна 2021 - 2022 година във Военна академия „ Г. С. Раковски “.
 Армията ще може да стреля при въоръжено нахлуване по границата Армията ще може да стреля " при въоръжено нахлуване " по границата
Армията, която оказва помощ на " Гранична полиция " в защитата на границата, ще е въоръжена. Това ще стане допустимо, защото Министерството на...

По думите му, по отношение на осъществяването на дилемите по защита на държавната граница е нужна актуализация на бюджета. Финансовите средства ще бъдат предопределени за ротацията на военнослужещите и за съответни действия, свързани с попречване на незаконното прекосяване на българска територия и логистичното обезпечаване на формированията, които извършват задания там, оповестиха от МО.

На въпрос за присъединяване на България в небойната интервенция на НАТО на територията на Република Косово по подкрепяне на евакуацията на избрани афганистански жители адмирал Ефтимов обясни, че българският боен контингент е в състав от 26 военнослужещи - взвод Военна полиция, екип за надзор на напредването и двама военни психолози. В момента контингентът се предислоцира към Република Косово, където се построяват нужните уреди за настаняване на емигранти от Афганистан. Българските военнослужещи ще извършват задания в тази небойна интервенция в сходство с признатите правила и оперативни проекти на НАТО.

 

Още от ОБЩЕСТВО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР