Българската актриса е на първо място в класацията на Variety,

...
Българската актриса е на първо място в класацията на Variety,
Коментари Харесай

Прогнози за Оскарите: Мария Бакалова с най-голям шанс за номинация

Българската актриса е преди всичко в класацията на Variety, с която се афишират прогнозите за тазгодишните награди „ Оскар “. Това значи, че Мария Бакалова има големи шансове да получи номинация за поддържаща женска роля.

Веднага след нея се подреждат имената на Оливия Колман за ролята й в „ Бащата “, Аманда Сейфрид – за Mank, Елън Бърстин – за Piece of Woman, и Юн Джунг Юн – за Minari. Едва по-надолу в класацията остават имената на Джоди Фостър, Глен Клоуз, Сърша Ронан, Никол Кидман и Ванеса Кърби.

При прогнозите за премиите „ Златен глобус “ обаче 24-годишната бургазлийка попада в листата на звездите, които могат да бъдат номинирани в категорията за основна женска роля в направлението „ Комедия/Мюзикъл “, макар че продуцентите на „ Борат 2 “ са внесли кандидатурата й за премия за поддържаща роля. Преди години същото се случи с Катрин Зита-Джоунс – през 2002 година тя получи номинация за „ Златен глобус “ за основна женска роля за присъединяване си в мюзикъла „ Чикаго “, а по-късно завоюва в категорията за поддържаща на премиите „ Оскар “.
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от Maria Bakalova (@mariabakalovaofficial)

Със сигурност за Мария Бакалова се обрисува извънредно сполучлив сезон, откакто тя към този момент си завоюва признанието на Националния съвет на кинокритиците в Съединени американски щати, както и на филмовите критици от Ню Йорк и Чикаго, които я отличиха с награди.

„ Убеден съм, че на 21 април ще имаме първата номинация за Оскар за български артист. А за какво не и самия Оскар. И те ще бъдат извоювани в състезание с такива актриси като Глен Клоуз, Оливия Колман, Джоди Фостър, Аманда Сейфрид... И тази номинация ще бъде самопризнание за българската актьорска школа “, предвижда и сполучливият български аниматор и режисьор Тео Ушев. А ние се надяваме да се окаже добър оракул.

 
Целият свят приказва за едно българско момиче

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР