Българската академия на науките няма да бъде ощетена при преминаването

...
Българската академия на науките няма да бъде ощетена при преминаването
Коментари Харесай

Вълчев: Преминаването на НИМХ към МОН няма да ощети БАН

Българската академия на науките няма да бъде ощетена при прекосяването на Националния институт по метеорология и хидрология към Министерството на образованието и науката. Тази смяна обаче не може да се извърши единствено с подзаконови нормативни актове.

В това увери просветителният министър Красимир Вълчев, представен от БНР.

" За да подсигуряваме правоприемство, трябват и законови разпореждания, тъй като членските права в интернационалните организации са утвърдени със закон, страна по който е Българска академия на науките. Тоест с цел да бъде Национален институт по метеорология и хидрология приемник на тези права, с цел да може да продължи да взе участие като страна в интернационалния хидро-метеорологичен информативен продан, това би трябвало да мине през закони. При всички случаи Българска академия на науките няма да бъде ощетена. Националният институт по метеорология и хидрология няма да вземе пространства, които не е употребил досега. Нито Българска академия на науките страда от липса на благосъстоятелност. ", сподели той.

Припомняме, че в края на октомври, Вълчев упрекна Българска академия на науките, че търси борба с страната.

Българска академия на науките има синдром да се държи като частна организация. Ако задачата на Българска академия на науките е да трансформира Национален институт по метеорология и хидрология в един кух и нефункционален институт, то тази цел може да се реализира, в случай че не се оферират каквито и да било законови разпореждания, сподели тогава той.

Вълчев откри обновената Национална професионална гимназия по горско стопанство и дървообработване и организира работна среща с шефове и учители от района.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР