Българската агенция по безопасност на храните затвори още три нерегламентирани

...
Българската агенция по безопасност на храните затвори още три нерегламентирани
Коментари Харесай

Още незаконни складове за храна в Плевен: Унищожават 30 т месни продукти

Българската организация по сигурност на храните затвори още три нерегламентирани склада за хранителни артикули на нарушителя, чийто пространства бяха запечатани в Плевен през февруари 2020 година. Това оповестиха от пресцентъра на организацията.
Над 6 т месо с изминал период на валидност иззе полицията в Плевен Продуктите са запечатани и следва унищожаването им
Насочени за заличаване са 30 460 кг месни артикули, 4516 кг млечни артикули, 1432 кг храни от неживотински генезис, съхранявани в тях. В комерсиална мрежа няма открити артикули от складовете. На притежателя им ще бъде формиран акт по Закона за храните.

Помещенията са отдадени чартърен, като наемателят ги е употребявал за предпазване на хранителни артикули, без регистрация по Закона за храните.

Повторното нарушаване е открито при взаимна инспекция на инспектори от ОДБХ Плевен и чиновници от Икономическа полиция. Складовете се намират на територията на неработещо дружество.

Случаят е предаден на прокуратурата.
" Чети етикета ": Колко негодни храни са иззети? Експертите увериха, че храната на българския пазар е качествена
През февруари над 6 т месо иззе полицията в Плевен. В един от складовете са открити 63 л течност, наподобяваща ракия. В останалите хранилища са открити близо 50 т месо - свинско, пилешко, агнешко, част от него с изминал период на валидност, а друга - без маркировка и етикети.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР