Българска телекомуникационна компания БТК, оперираща в България под търговската марка

...
Българска телекомуникационна компания БТК, оперираща в България под търговската марка
Коментари Харесай

Един от мобилните оператори у нас инвестира над 1 милион лева в наземна станция за OneWeb

Българска телекомуникационна компания БТК, оперираща в България под комерсиалната марка Vivacom, ще влага над 1 милион лв. за създаване на портал за местна сателитна мрежа, който ще разшири свързаността и покритието за съзвездието в ниска околоземна орбита (LEO) на 648 спътника от основаната във Англия компания OneWeb, оповестиха двете компании.

Сателитният шлюз ще се състои от 18 антени и миницентър за данни, който ще свърже LEO спътниците на OneWeb с българската оптична мрежа и центрове за данни.

Строителството на оборудването към този момент е в ход, като се чака да бъде приключено през първото тримесечие на 2023 година.

След като проработи, се чака да усили устойчивостта на системата и да усъвършенства широколентовото покритие за OneWeb за райони, обхващащи от Централна Европа до Централна Азия, в това число Черно Каспийско море, които включват натоварени въздушни направления и морски пътища. Шлюзът ще даде опция за създаване на нови приложения, основани на сателитната широколентова връзка LEO на основаната във Англия компания.

" Успешното ни съдействие с OneWeb е следващото доказателство, че Vivacom е желан сътрудник на интернационалните софтуерни компании, които желаят да влагат в България. Печелим доверие освен с техническа експертиза, потенциал и надеждност на мрежата, само че и с размаха, с който, в унисон с визията на United Group за района, вкарваме нововъведения и задаваме трендове в бранша, разяснява Николай Андреев - основен изпълнителен шеф на Vivacom.
 Собственикът на Vivacom продава телекомуникационните си кули в България?
Собственикът на Vivacom продава телекомуникационните си кули в България?

Няколко стратегически играчи към този момент демонстрират интерес към активите на United Group в ЦИЕ

OneWeb, която е в развой на обединение с френския сателитен оператор Eutelsat Communications, е отделила няколко милиона $ за профилирано съоръжение.

Проектът се извършва в офиса на Vivacom в Стара Загора. Българската компания чака да сътвори висококвалифицирани работни места и да усили икономическото произвеждане в района за най-малко 10 години, включвайки Стара Загора с инфраструктурата зад световните галактически технологии и връзки.

" За община Стара Загора вложения, които имат висока добавена стойност и разкриват нови работни места, постоянно са добре пристигнали. Това за бизнеса значи използване на съкратени периоди и самостоятелно административно обслужване, предоставено от общинска администрация и слага положително начало на едно сполучливо партньорство и дава явен знак на вложителите, които избират нашия град ", разяснява кметът на Стара Загора Живко Тодоров.

БТК беше добита през 2020 година от United Group - основан в Нидерландия телекомуникационен и медиен снабдител за Югоизточна Европа, който се управлява от английската частна капиталова компания BC Partners. В България United Group има и телевизионната, онлайн и радио мрежа Nova Broadcasting Group.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР