Българска снукър федерация организира първото по рода си Балканско първенство

...
Българска снукър федерация организира първото по рода си Балканско първенство
Коментари Харесай

София ще е домакин на първото Балканско първенство по снукър

Българска снукър федерация провежда първото по рода си Балканско състезание по снукър, което ще се организира в интервала от 24 до 26 ноември в Национална снукър академия. Турнирът се реализира под егидата на Столична община. За откриването са поканени министърът на младежта и спорта Димитър Илиев, новоизбраният кмет на София Васил Терзиев и други спортни деятели и публични фигури.

Официалното разкриване е в 10 часа сутринта в събота (25.11) в Национална снукър академия на България, намираща се на стадион “Васил Левски ”. Гарантираният награден фонд на шампионата е 3 000 евро. Надпреварата съответствува с честването на една година от основаването на Национална снукър академия с присъединяване на легендите Рони О'Съливан и Джими Уайт.

50-има участници от съвсем всички балкански страни ще премерят силите си в блян за установяване на най-хубавия занаятчия на щеката в Източна Европа. Те са разпределени в 12 групи, а осемте най-хубави от тях ще се класират непосредствено на осминафиналите. Останалите 16-има с най-хубави индикатори ще играят един против различен за лъчение на другите осминафиналисти.

Балканското състезание по снукър е част от календара на Българска снукър федерация за сезон 2023/24, в който посредством наградни фондове ще се раздадат над 60 хиляди лв..
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР