Българска правителствена делегация ще посети Атина на 22 февруари т.г.

...
Българска правителствена делегация ще посети Атина на 22 февруари т.г.
Коментари Харесай

Българска правителствена делегация заминава на работно посещение в Гърция

Българска държавна делегация ще посети Атина на 22 февруари т.г. по покана на гръцкото държавно управление.

Делегацията ще бъде водена от вицепремиера по еврофондоовете и министър на финансите Асен Василев. В нейния състав ще бъдат Калина Константинова, вицепремиер по ефикасното управление; Александър Николов, министър на енергетиката и Божидар Божанов, министър на електронното ръководство.

Българската делегация ще бъде призната от министър-председателя на Гърция Кириакос Мицотакис. Ще бъдат извършени диалози също с редица други гръцки публични лица, измежду които министъра на финансите Христос Стайкурас, различния министър по фискалната политика Теодорос Скилакакиср министъра на цифровото ръководство Кириакос Пиеракакис, министъра на околната среда и енергетиката Костас Скрекас, държавните министри Георгиос Герапетритис и Александрос Скерцос

Посещението в Атина е в продължение на диалозите сред министър-председателя Кирил Петков и гръцкия министър-председател Кириакос Мицотакис на 20 декември 2021 година в София.

Основна цел на визитата е подготовката на взаимно съвещание на държавните управления на България и Гърция, хазаин на което ще бъде нашата страна. То ще бъде пето подред и ще се организира през идващите месеци според от хода на подготовката.

В Атина ще бъдат разисквани необятен кръг въпроси от съвместен интерес, в това число реализирането на взаимни инфраструктурни, транспортни и енергийни планове, имащи стратегически темперамент както за двете страни, по този начин и за развиването на целия район.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР