Българска и световна класика, детска литература и нови български автори

...
Българска и световна класика, детска литература и нови български автори
Коментари Харесай

Библиобус из крайните квартали на София

Българска и международна класика, детска литература и нови български създатели – всичко може да бъде открито в библиотеката на колела, която от през днешния ден потегли из София. Чрез акцията „ Книгите идват при вас” Столичната библиотека желае да насърчи четенето и ученето през целия живот.

„ Вече направихме две нови карти още преди публично да стартираме акцията, тъй че чакам да са доста повече” – заяви Борислава Борисова, която е библиотекар в буса. Първата му спирка бе в регион Студентски, а точният график и маршрутите й могат да бъдат открити в интернет страницата на Столичната библиотека.

„ Чрез библиобуса хората, които ще идват при нас на местата, на които ще бъде той, ще могат да се срещнат и с цялото благосъстояние на Столична библиотека” – сподели шефът й Юлия Цинзова.

Всеки искащ ще може да си издаде карта, която ще му дава право да заема до 7 книги за период от 20 дни, които може да върне при идващото посещаване на библиобуса, в библиотеката или нейните филиали.

Освен това ще може да се употребяват електронните бази данни и да се поръчват книги онлайн.

Столичната библиотека възнамерява да провежда и срещи с писатели, изложения, арт ателиета и просветителни курсове за деца.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР