В траен спад сме на цените, наистина с много малко,

...
В траен спад сме на цените, наистина с много малко,
Коментари Харесай

Владимир Иванов: Има теденция за спад на цените, която продължава четири месеца

„ В дълготраен спад сме на цените, в действителност с доста малко, само че наклонността четвърти месец е в посока единствено надолу, без да се обръща нагоре “.

Това съобщи пред „ БНР “ ръководителят на Държавната комисия за стоковите тържища и борсите /ДКСБТ/ Владимир Иванов . Според него това се дължи най-вече на на по-масовото предложение на плодове и зеленчуци. 

Той цитира данни, съгласно които цените на главните хранителни артикули на пазара у нас се задържат към този момент близо девет месеца без смяна. Това важи за кашкавала, сиренето, брашното, варивата, боба и ориза , а при месото има напълно леко повишаване. 

„ Инфлация няма по какъв начин да няма, само че въпросът е да е в дребни проценти и приходите да я изпреварват “.

Според Владимир Иванов има какво още да вършим във връзка с успеваемост на българската стопанска система и равнище на покупателна дарба на потребителите , както и по възстановяване на комерсиалните практики. По думите му това е най-чистата среда, която е съвсем близка до съвършената конкуренция . Външните въздействие са сведени до нула, а даже някой да желае да манипулирате пазара, няма по какъв начин да го направи.

Кашлица над 8 седмици е симптом на болест и би трябвало да се посочи от експерт

 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР