Българска фондова борса (БФБ) обяви днес плановете си да придобие

...
Българска фондова борса (БФБ) обяви днес плановете си да придобие
Коментари Харесай

Българската фондова борса планира да придобие до 45% от инвестиционния посредник Капман



Българска фондова борса (БФБ) разгласи през днешния ден проектите си да придобие дял до 45% от капиталовия медиатор Капман. Целта на придобиването е развиването в синергия на многостранните системи за търговия на БФБ и Капман. Сделката ще бъде на стойност 5.5 милиона лв., показват от борсата.

" Навлизането на технологиите водят до бурно развиване на по-слабо контролирани електронни платформи за търговия каквито са тeзи на БФБ и на Капман – " MTF Sofia ". Убедени сме, че дружно ние ще разкрием цялостния им капацитет и най-много в интерес на финансовия пазар в България ", сподели доцент доктор Маню Моравенов, изпълнителен шеф на БФБ.

Обединението сред БФБ и " MTF SOFIA " на Капман се чака да има позитивен резултат и за двата пазарни оператора. То ще сътвори благоприятни условия за създаване на нови пазарни ниши и предложение на по-голямо многообразие от финансови принадлежности за вложителите като: структуриране на нови спот инструменти; вписване за търговия на забавни и ликвидни задгранични принадлежности, включително и издадени на прилежащи пазари и развиване на краудфандинг (crowdfunding) платформи.

Предстои акционерите на БФБ да гласоподават предлагането за придобиването на каузи от Капман на Извънредно общо заседание планувано за 30 ноември.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР