Българска фондова борса (БФБ) и европейската технологична компания Plan А

...
Българска фондова борса (БФБ) и европейската технологична компания Plan А
Коментари Харесай

Платформа измерва и отчита екологично, социално и корпоративно въздействие на компаниите


Българска фондова борса (БФБ) и европейската софтуерна компания " Plan А " са сътрудници в самодейността Oxygen („ Кислород “), която дава опция на българските компании да мерят и регистрират своето екологично, обществено и корпоративно влияние, като получат оценка на техния въглероден отпечатък, както и на други знаци.

„ Инициативата е първата по рода си, дава софтуерно решение, което замества използването на съветник - изясни пред Радио София Маню Моравенов, изпълнителен шеф на БФБ.

Оxygen дава опция да се мери и регистрира ESG (Environmental, Social and Governance – екологично, обществено и корпоративно управление) автоматизирано и по международни стандарти.

Платформата ще е изключително потребна за компании, от които се изисква да разкриват информация по отношение на техния въглероден отпечатък, както и доколко ползват практиките на положително корпоративно ръководство и КСО, добави Моравенов.

Оxygen съдържа електронен въпросник с 214 въпроса, структурирани в няколко секции: околна среда, корпоративно ръководство, обществени въпроси и претовареност, отбрана правата на индивида, антикорупция и калкулатор за въглеродния отпечатък на компанията.

Друго преимущество на платформата е съществуването на практическо управление, което е основано на водещия опит на над 10 страни в света и което да съпровожда българските компании в зелената им промяна.

От Оxygen могат да се възползват всички сдружения, в това число и стартъпи, разясни още Маню Моравенов.

С него беседва Христина Иванова.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР