"Българска фондова борса" АД е приета в Инициативата на ООН

...
"Българска фондова борса" АД е приета в Инициативата на ООН
Коментари Харесай

БФБ ще е партньор на ООН в инициативата за устойчиво развитие на капиталовия и енергиен пазар

"Българска фондова борса " АД е призната в Инициативата на Организация на обединените нации за устойчиви фондови тържища (United Nations Sustainable Stock Exchanges Initiative, UN SSE), оповестиха от борсовия оператор. Целта е да се обезпечи световна платформа за проучване на това по какъв начин тържищата, в съдействие с вложители, компании (емитенти), регулатори, политици и съответни интернационалните организации, могат да подобрят своето ESG (екологично, обществено и корпоративно управление) показване, като насърчат устойчиви вложения, в това число финансиране по задачите на Организация на обединените нации за стабилно развиване.

„ Изцяло се ангажираме да реализираме задачите за стабилно развиване на българския финансов и енергиен пазар. В тясно съдействие и като използваме задълбочения опит на Инициативата на Организация на обединените нации за устойчиви фондови тържища, както и посредством поредните дейности, които сме подхванали в тази посока - ние сме уверени в дълготрайния ни триумф ", споделя Маню Моравенов, изпълнителен шеф на "БФБ-София ".
UN SSE се стреми да осъществя своята визия посредством интегрирана стратегия за разбор на политиките, учреден на обстоятелства, посредством ръководството на мрежа и конгрес за реализиране на консенсус на доста заинтригувани страни и даването на техническа помощ, и съвещания.
"Българска фондова борса " АД се причислява към над 90 фондови тържища от целия свят и като сътрудник в UN SSE, се ангажира да извърши следните цели:
- Да нарежда тематиките за стабилно финансиране и енергетика на най-високо равнище измежду вземащите решения в бизнеса и в държавата;
- Да стане най-важния и сплотяващ фактор по тематиките за стабилно финансиране и енергетика в България;
- Да трансферира най-хубавите международни и европейски практики и познание в региона на устойчивите финанси и енергетика към всички участници на българските финансов и енергиен пазар.
Чрез присъединяване си в Инициативата на Организация на обединените нации за устойчиви фондови тържища, БФБ споделя и следва задачата за поощряване на виновните вложения в стабилно развиване и възстановяване на резултатите във връзка с екологично, обществено и положително корпоративно ръководство в България.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР