Българска делегация, водена от зам.-председателя на Народното събрание и лидер

...
Българска делегация, водена от зам.-председателя на Народното събрание и лидер
Коментари Харесай

Обединени патриоти подкрепиха инициатива на нашите сънародници в Босилеград за подпомагане на младежи

Българска делегация, водена от зам.-председателя на Народното събрание и водач на НФСБ Валери Симеонов се срещна с наши сънародници в Босилеград. Народните представители от „ Обединени патриоти “ поддържаха и се включиха в самодейност на българската общественост там за подкрепяне на младежи, наши сънародници в Западните околности. Това стана на благотворителна, седма по ред, Коледна вечер, която Сдружение „ Глас “ провежда.

Заедно с Валери Симеонов в Босилеград дойдоха националният представител от НФСБ Росен Живков и координаторът на НФСБ Венера Тодорова, както и народните представители от Вътрешна македонска революционна организация Йордан Йорданов и Мария Цветкова

„ Високо ценим поканата да бъдем измежду вас, в това гнездо на духовността, което поддържате с цената на доста старания. Ценим вашата виновна будителска активност, която едва ли може да бъде измерена в количествени параметри, само че качеството несъмнено е на извънредно високо равнище “, обърна се към представителите на българската общественост в Босилеград Валери Симеонов.

По думите му през последните две години има сериозна смяна в отношението на българската страна към проблемите на българската общественост в Сърбия. Той обаче не спести признанието, че България към момента е дебитор към сънародниците ни. „ Все още се следи едно отношение на ограничение на опциите за национално съзнание, за признание правото за проучване на български език, при отбелязване на обичайни български дати. От друга страна, посредством едни остатъчни репресивни схеми се постанова едно изкуствено разделяне на българската общественост “, акцентира Валери Симеонов. Затова по думите му е извънредно значимо страната да демонстрира по по всякакъв начин метод, че тя е до сънародниците ни в Западните околности.

Преди да се включат в благотворителната Коледна вечер народните представители от „ Обединени патриоти “ взеха присъединяване в конференцията, проведена във връзка 4-та годишнина от основаването на Пресклуба на Българска телеграфна агенция в Босилеград и се преклониха пред паметника на Васил Левски.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР