Българска Браншова камара Пътища организира на 8 октомври трети национален

...
Българска Браншова камара Пътища организира на 8 октомври трети национален
Коментари Харесай

ББКПътища на национален протест на 8 октомври

Българска Браншова камара " Пътища " провежда на 8 октомври трети народен митинг поради проблемите в бранща. Ето какво се споделя в писмо на камарата, разпростарнено в медиите:

" Управителният съвет на Българска Браншова Камара “Пътища ” неколкократно сигнализира за ситуацията, в което бе подложен пътния отрасъл през последните пет месеца. Неглижирането и неуместното държание на държавните институции към настоящите, резултат на извършени в конкурентна среда, след публични поръчки по Закон за обществените поръчки, и НАПЪЛНО ЗАКОННИ, контракти, ще докара до необратими последствия на положението на Републиканската пътна мрежа.

Предоставяли сме нееднократно фактическата конюнктура.

В последните дни сме очевидци по какъв начин министърът на районното развиване и благоустройството Виолета Комитова демонстративно неглижира сектора, като се пробва да омаловажи значимостта му, потвърждавайки, че в България има над 21 000 строителни компании, а пътно-строителните били към 28—30. ББКП е обединител на компаниите в бранша, в организацията членуват 83 компании, които се занимават напълно с пътно строителство. В Централният професионален указател, в който са включени всички законно изпълняващи активност компании, броя на фирмите от всички сегменти на строителството е 6385. Всички други попадащи в статистиката, са регистрирани и с такава активност, само че това не ги прави автоматизирано строители. За да извършва активност всяка компания би трябвало да бъде записана в Централния професионален указател.

Политическото говорене и опитите за оклеветяване на пътно—строителния отрасъл рискуват хляба на хиляди съзнателни жители на Република България.

Вече втори месец ББКП чака предложение за решение на създалата се обстановка. В четвъртък бе изпратено ново писмо с искане за среща с министър ръководителя. Все още отговор няма.
 Уникални разлики в цените за ремонтни действия и материали по пътищата Уникални разлики в цените за ремонтни действия и материали по пътищата
Огромни разлики има в цените по контракти на компании, които работят по поръчки на АПИ. Това включва и цената на употребявани материал...

Ние от ББКП сме мощно обезпокоени за идния зимен сезон. В общественото пространство се афишират дати и обещания, че ще бъдат обезпечени средства. Но такива към момента не са предоставени на компаниите. Това държание е необяснимо, изключително в светлината на заслужаващите възторженостти изказвания на Национална агенция за приходите, че бюджетът е в чудесно " здраве " и се събират рекордни доходи.

Продължава да не се прави никакво настоящо възлагане на действия за поддържане на пътищата в обикновено експлоатационно положение!

УС на ББК “Пътища ” има своите обективни претенции, които показа на два мирни митинга. Вярваме, че разговорът сред сектора и държавните институции ще докара до резултат в границите на идващите дни.

Независимо от потребността от незабавни ограничения УС на ББК “Пътища ” приканва своите членове да изчакат съответната реакция на държавното управление, само че декларира ясно, че има цялостна подготвеност за провеждането на ТРЕТИ НАЦИОНАЛЕН ПРОТЕСТ НА 08.10.2021 година от 16:00 до 17:00. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР