Българска браншова камара Пътища и Българска браншова асоциация Пътна безопасност“

...
Българска браншова камара Пътища и Българска браншова асоциация Пътна безопасност“
Коментари Харесай

Пътните строители започват протести в цялата страна и пред парламента

Българска браншова камара " Пътища " и Българска браншова асоциация „ Пътна сигурност “ оповестиха през днешния ден, че стартират национални протестни дейности на 13 април 2022 година на територията на цялата страна и пред Народното събрание.

Това става, откакто предходната седмица Народното събрание отсрочи решението за разплащане на отговорностите на страната към бранш " Пътища ".

В обществена декларация, изпратена до управлението на държавното управление и Народното събрание, ББК " Пътища " и ББА „ Пътна сигурност “ показват, че през миналата седмица народните представители в пленарна зала демонстрираха неналичието на политическа воля, неглижиране и неуместното държание към пътно-строителния отрасъл и още веднъж сложиха в невъзможност близо 100 хиляди заети.

Двете организации заявят, че положението на Републиканската пътна мрежа и неналичието на каквито и да било действия свързани с ремонт и поддържането и, се дължи на решенията на настоящото държавно управление на Република България. Както и че бездействието на държавните институции докара до освобождението на забележителен брой специалисти и чиновници от компании, които са техни.

" Прехвърлянето на плана за решение от комисия на комисия в Народното събрание заплашва Националната сигурност на Република България и основава предпоставки за животозастрашаващи обстановки и загуба на човешки животи ", споделят ББК " Пътища " и ББА " Пътна сигурност " и слагат въпроса: " Кой ще понесе отговорността за това? ".

Назначаването на спомагателни комисии за инспекция на договорите и изпълнените действия демонстрира неуважението на страната към специалистите работещи в пътната администрация, обезсмисля се трудът им и се вменяват непозволени действия, посредством изказванията за незаконност на претендираните заплащания, настояват още двете организации.

УС на Българска браншова камара „ Пътища “ и УС на Българска браншова асоциация „ Пътна сигурност “ декларират изрично, че е неприемливо близо 100 хиляди души, заети в пътния отрасъл, да бъдат прокламирани като нарушители и да бъдат поставяни в сходна обстановка. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР