Българска болнична асоциация, във връзка с обявеното вчера извънредно положение

...
Българска болнична асоциация, във връзка с обявеното вчера извънредно положение
Коментари Харесай

Българска болнична асоциация призова да се спре политическото говорене, те са в готовност

Българска болнична асоциация, по отношение на оповестеното през вчерашния ден изключително състояние разяснява, че това е един от най-сериозните принадлежности на държавното управление, което разрешава да се лимитират краткотрайно съществени права и свободи на жителите. В случая, задачата на изключителните ограничения е да лимитират разпространяването в страната ни на Коронавирус, който се разпростра като международна пандемия.

Във вчерашния ден Болниците - членове на ББА в другите градове на страната, взеха присъединяване в съвещанията на локалните щабове за реакция.

Докато всички софийски лечебни заведения - държавни и частни, бяха на заседание при кмета на столицата - госпожа Фандъкова, за разискване на концепциите за деяние в обстановката, от трибуната на Народното събрание, депутати от някои партии правеха политически изказвания.

В тази тежка за страната ни и света рецесия, не е момента да се спекулира и нагнетява напрежение и боязън в популацията, посредством политическо говорене.

Българска болнична асоциация още преди дни съобщи от името на членовете си, че всичките са изпълнили напътствията, подадени им все още от РЗИ, и са в подготвеност да се включат с даване на екипи, инсталация и кревати в битката с COVID-19.

Всички тези дейности естествено е да се съгласуват и с Националния спешен щаб, който е основан точно с цел да дефинира метода на деяние в страната и да обезпечи средствата и процедурите, по които това да се случи.

За нас този въпрос не стои - Лечебните заведения, без значение от тяхната форма на благосъстоятелност следва и са, в цялостна подготвеност да провеждат лекуването на жителите, при възходяща вълна от затруднения на инфектирани с ковид, съгласно и съответните инструкции на Националния спешен щаб.

Междувременно, в различен локален щаб - в град Пловдив, под управлението на регионалния шеф Каназирева, е координирано сред всички лечебни заведения в района - кой с какъв брой дихателни апарата и инфекциозни кревати може да се включи към сегашния миг.

Призоваваме всички да бъдем деликатни, положителни, виновни и осъзнати пред заплахата от последствията от заболяването.

Призоваваме да дадем нашето почитание и признателност към лекарите, сестрите и санитарите, които са на предната линия в битката с епидемията и последствията от нея. Нека да им помогнем с нашата морална поддръжка и положителни думи, а не с изказвания, неотговарящи на действителната обстановка в страната.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР