Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) започва засилени проверки

...
Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) започва засилени проверки
Коментари Харесай

БАБХ тръгва на проверка, за да види добри ли са яйцата и агнешкото за Великден и Гергьовден

Българска организация по сигурност на храните (БАБХ) стартира засилени инспекции по отношение на идните празници - Великден и Гергьовден. От 7 април те ще ревизират обектите за произвеждане и търговия с храни, пакетиращи центрове за яйца, хранилища за търговия на едро с храни, заведения за публично хранене и търговски обекти за търговия на дребно, пазари и тържища.

В интервала до 07 май ще се прави засилен надзор в производството и търговията на обичайно предлаганите за празниците храни (агнешко месо, козунаци, яйца, в това число боядисани яйца, пресни зеленчуци), както и на багра за яйца. Ще се следи за произхода и вярното предпазване на първични материали и храни, за правилното етикетиране и маркировка.

По отношение на предлагането на трупно агнешко месо ще се управлява съществуването и цветът на здравната маркировка , а също по този начин и дали търговците дават на видно място информация за страната на генезис на месото.
 БАБХ: Не е правилно, че изяждаме 90% от рисковите храни
БАБХ: Не е правилно, че изяждаме 90% от рисковите храни

Опасните храни не доближават до пазара

Инспекторите ще наблюдават строго метода на предпазване, етикетирането и маркирането на яйцата. Ще се вземат проби за лабораторно изпитване от яйцата с генезис Европейски Съюз и трети страни.

По време на формалните празнични дни от 30.04.2021 година до 03.05.2021 година включително, на почивния 04.05.2021 година и на Гергьовден - 06.05.2021 година, ще бъдат обезпечени дежурни инспектори във всички ОДБХ, които да обезпечават активността на контролния орган и да реагират на сигнали на жители.

От БАБХ напомнят, че сигнали за нередности приема на Горещия телефон - 0700 122 99 и през онлайн формата на уеб страницата.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР