Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) не откри несъответствия

...
Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) не откри несъответствия
Коментари Харесай

БАБХ не откри нарушения при продажбата на български картофи



Българска организация по сигурност на храните (БАБХ) не откри несъответствия в оповестения генезис на картофите в обекти на две от комерсиалните вериги и на една от тържищата за търговия на едро в София.

Проверките са инициирани от контролния орган, който се самосезира по изявления в медиите, в които Националната асоциация на картофопроизводителите (НАК) твърди, че

БАБХ насочи покана към асоциацията и нейния ръководител за присъединяване в инспекцията, само че такова не беше обезпечено от НАК.

Агенцията има подготвеност за осъществяване на взаимни инспекции и с другите две институции, до които асоциацията е декларирала в своята позиция, че ще алармира за нарушавания. До този миг формален сигнал от НАК не е постъпил в БАБХ.

При инспекциите в обектите се установи, че предоставената информация за потребителите в комерсиална зала на магазините съответствува с посочената в съпътстващите картофите документи при доставка в разпределителните центрове на веригите.

В комерсиалните обекти са открити налични количества картофи, доставени от Франция и Германия, както и от български производител.
 Супермаркети продават немски картофи като български
Супермаркети продават немски картофи като български

На етикетите написа генезис от България, само че действително не са
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР