Българката Ваня Габерова, награждавана козметичка, е сред петимата български граждани,

...
Българката Ваня Габерова, награждавана козметичка, е сред петимата български граждани,
Коментари Харесай

"Дейли Мейл": Награждаваната козметичка Ваня Габерова е сред българите, обвинени в руски шпионаж във Великобритания

Българката Ваня Габерова, награждавана козметичка, е измежду петимата български жители, упрекнати в шпионаж в интерес на Русия, написа в обширна публикация " Дейли мейл ", който изчерпателно напомня цялата история.
 
Преди малко повече от месец английските медии гръмнаха с новината, че са задържани български жители по съмнения в шпионаж. Споменаха бяха имената на Орлин Русев, Бисер Джамбазов и Катрин Иванова с някои  подробности за тях, които сега са в затвор.
 
Тогава имаше известия за повече задържани, само че през вчерашния ден медиите оповестиха, че петима български жители ще се явят в съда в Уестминстър във вторник, 26 септември, където ще им бъдат повдигнати обвинявания. 
 
В обширна публикация " Дейли мейл " в този момент обръща изключително внимание на едно от другите две нови упоменати имена. Това е 29-годишната Ваня Габерова, която е собственичка на козметична компания VG PRETTY WOMAN LTD в лондонския квартал Актън.
 
 Ваня Габерова Ваня Габерова Източник: Фейсбук
Самата тя е " експерт по удължение на мигли " и " сертифициран учител по миглопластика " и се твърди, че е спечелила доста награди освен във Англия и родната й България, само че и в Русия.
 
За петия българин Иван Стоянов обаче няма друга информация с изключение на, че е на 31 години и е живял в западния лондонски квартал Грийнфорд. Не е известно местонахождението на Габерова и Стоянов.
 
Вестникът напомня, че на Русев, Джамбазов и Иванова в началото при арестуването им през февруари са или повдигнати обвинявания в владение на подправени паспорти и документи. Смята се, че петима са работили като шпионска клетка, която е предавала информация за съответни обекти на Острова на съветските  служби за сигурност. За началник на групата е посочен Орлин Русев.
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР