Българката Наталия Бельова загина при пожар днес призори в Италия,

...
Българката Наталия Бельова загина при пожар днес призори в Италия,
Коментари Харесай

Трагедия: Българка загина при пожар в Италия

 Българката Наталия Бельова почина при пожар през днешния ден на разсъмване в Италия, само че преди този момент съумя да избави двамата възрастни италианци, за които се грижела от години в градчето Батипаля на 70 км южно от Неапол.

Според пожарникарите в близкия по-голям град Салерно, пожарът в къщата на старицата на 85 години и нейния 88-годишен брачен партньор избухнал някъде към пет часа сутринта. Най-вероятно бедствието е било породено от искра в употребяваната за отоплението на спалнята на двамата газова печка с бутилка, оповестява " Монитор ".

Сънародничката, която спяла в прилежащата стая, била събудена от виковете за помощ на възрастните хора и от разнеслия се гъст пушек. Както съпрузите разказали на пожарникарите, Наталия влезнала в стаята им и ги изнесла един по един на двора, след което се върнала да им вземе връхни облекла, защото било студено и те били почнали да треперят. Но пожарът се бил разгорял толкоз мощно, пламъците към този момент излизали през прозорците и българката повече не излязла на открито. Когато огнеборците пристигнали след по-малко от час, те я разкрили изцяло овъглена и затисната от паднал таван.

Двамата съпрузи, за които се грижела Наталия Бельова сега се намират в болничното заведение на Салерно и съгласно лекуващите ги лекари положението им е доста положително. Новината за подвига на нашата сънародничка бе цяла заран водеща за всички италиански медии.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР