Българката Ивет Горанова записа историческо постижение на световното първенство по

...
Българката Ивет Горанова записа историческо постижение на световното първенство по
Коментари Харесай

Ивет Горанова с историческо постижение, ще спори за бронзовия медал на СП по олимпийско карате

Българката Ивет Горанова записа историческо достижение на международното състезание по олимпийско карате за мъже и дами в испанската столица Мадрид. Горанова ще спори за бронзовия орден в категория до 55 кг " Кумите ", която е една от олимпийските категории.

Българката стартира със страхотна победа в първия кръг с 3:1 против лидерката в международната класация и европейска шампионка Анжелика Терлюга от Украйна. Във втория кръг Горанова загуби с 0:1 от Дорота Банашчик (Полша). Полякинята обаче стигна до финала и изтегли българката в репешажите за бронза. В тях Горанова записа нови три победи.

В първия репешаж българката отстрани с 3:0 Талия Алкантара Тереро (Доминиканска република), във втората среща победи с 5:5 и съдийско решение Осеан Ганиеро (Бенин). В третия репешаж Ивет Горанова реализира изключителна победа с 1:0 против мощната италианка Сара Кардин, която е някогашна международна и европейска шампионка, една от фаворитките за купата.

В събота в 11.00 часа Горанова ще играе за бронза против Сара Ямада от Япония. Това ще бъде нейна шеста среща на шампионата, а представянето й е историческо за България и още повече, че е в олимпийска категория. Ивет Горанова, която е през 2018-а навърши 18-години и дебютира на международно състезание при дамите.

В нейната категория имаше общо 75 състезателки. С представянето си българката ще завоюва доста точки за международната класация, което ще я приближи до квотите за олимпийските игри в Токио 2020.

В категория до 84 км " кумите " при мъжете Велизар Колешански победи в първия кръг Виген Оганян (Армения) с 1:0, само че по-късно загуби от Даниел Дьорд (Унгария) с 0:6. В тази категория имаше 89 участници.

Останалите четирима българи Кристина Свиленова (категория до 50 кг), Александра Стублева (над 68 кг), Веселин Димитров (67 кг) и Стефан Петков (75 кг) позволиха провали в първия кръг. Днес дисциплината отборно кумите за дами с присъединяване на Стублева, Свиленова и Горанова. На международното състезание вземат участие над 1200 състезатели от 140 страни.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР