Българиязавърши 1:1 при гостуването си наАзербайджанв турнира FIFA Series. Нашите

...
Българиязавърши 1:1 при гостуването си наАзербайджанв турнира FIFA Series. Нашите
Коментари Харесай

България игра добре, но изпусна победата над Азербайджан

Българиязавърши 1:1 при гостуването си наАзербайджанв шампионата FIFA Series. Нашите водиха в резултата съвсем до самия завършек на стадион " Тофик Бахрамов " в Баку.Филип Кръстевоткри с хубав гол в 59-ата минута, като това беше първо негово попадение с фланелката на " лъвовете ", съобщи Sportal.bg.

Муса Гурбанлъизравни от близко в 87-ата минута и фиксира крайния резултат в този двуостър мач. Селекционерът Илиан Илиев направи пет промени измежду стартовите 11 по отношение на дуела срещуТанзания, извоюван от " лъвовете " с 1:0.Иван ДюлгеровзамениДимитър Митовпод рамката на вратата, а в отбрана на мястото наЙоан СтояновзапочнаЖивко Атанасов.

Георги Костадинов,Илиан Илиев-младши иАлександър Колевстартираха от първата минута за сметка наИвайло Чочев,Георги РусевиМартин Минчев. Първата заплаха в мача пристигна във втората минута, когато капитанът на домакинитеЕмин Махмудовшутира рисково от границата на наказателното поле, аВалентин Антовдействаше като последна бариера пред българската голлинията.

В петата минутаФилип Кръстевсе прояви също в пеналтерията ни, спирайки нова заплаха и спечелвайки си нарушаване. В 11-ата минутаТурал Байрамовстреля около нашата врата.

В 17-ата минутаАлександър Колевсе озова на добра позиция на няколко метра пред рамката на домакините, само че централният ни нападател не съумя да засече топката с глава. В 25-ата минутаИлиан Илиевзадържа за фланелкатаЕлвинДжафаргулиеви получи жълт картон, което ядоса левия бек наАзербайджан, който потегли да се саморазправя с играча наЧерно море.

Това нажежи пристрастеностите и за няколко секунди на игрището настана меле. В 27-ата минутаТурал Байрамовшутира мощно и неопределено от дребен ъгъл. В 36-ата минутаКирил Десподовнакара вратаря наАзербайджанШахрудин Махамадалиевда избавя мрежата си.

Звездата наПАОКстреля от двайсетина метра от фаул, което принуди стража на домакините да избива топката с една ръка от горния десен ъгъл. В 44-ата минута иИван Дюлгеровтрябваше да демонстрира класа, като вратарят наЧерно мореспаси подъл удар наЕду Паскуал.

В последната секунда на първото полувремеЖивко Атанасовпропусна да накаже от близко азерите с глава. На почивката наставникът Илиан Илиев извърши две промени в състава на " лъвовете ".Патрик-Габриел ГалчевзамениИлия Груев, след коетоВалентин Антовзаигра в полузащитата. На вратата пък застанаСветослав Вуцов. Стражът наСлавияимаше опция да се прояви съвсем мигновено, избивайки изстрел с глава наТурал Байрамов.

Нашите отвърнаха с прекрасен пас наДесподовкъмИлиан Илиев, който финтира защитник в наказателното поле на азерите и шутира, само че вратарятШахрудин Махамадалиевспаси. В 58-ата минутаВуцовизведе с доста положително подаване с кракФилип Кръстевотляво на скорост.

Топката обаче беше изчистена от краката на халфа наЦволе. Последва корнер, който домакините оспорваха, след който Фуфу порази мрежата с прелестен изстрел в далечния ъгъл - 1:0 заБългария! Това е първият гол на юношата наСлавияза " А " националния тим. В 69-ата минутаБългариясе размина с второ попадение.

Пресата на нашите даде резултат наоколо до страничната линия отдясно, откъдетоКолевнапредна към наказателното поле на азерите. Последва пас към резерватаЛукас Петков, който продължи къмКирил Десподов. Българският капитан обаче би на сантиметри около вратата.

В 75-ата минутаБадави Гусейновнанесе рисково воле по посока рамката наСветослав Вуцов, само че топката не откри целта. В 87-ата минута домакините зарадваха петте хиляди фенове по трибуните на " Тофик Бахрамов ".

Джейхун Нуриевпроби майсторски около двама българи, последва центриране паралелно на голлинията и отблизоМуса Гурбанлънамери мрежата на безпомощнияСветослав Вуцов- 1:1. При този резултат пристигна и последният съдийски сигнал.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР