БългарияиРумънияда отворят общата сиграницаза свободно преминаване от 1 януари. Такова

...
БългарияиРумънияда отворят общата сиграницаза свободно преминаване от 1 януари. Такова
Коментари Харесай

Да паднат границите между България и Румъния

 БългарияиРумънияда отворят общата сиграницаза свободно прекосяване от 1 януари. Такова предложение се разисква в двете страни, които при започване на декември получиха отвод за присъединение към Шенгенското пространство.

За концепцията заяви пред публицисти българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков:

" Не е ненормално сред две страни членки на Европейския съюз да има митнически и граничен надзор, който да основава двудневни опашки и от двете страни. Подкрепата, която получаваме от общински препоръки и от двете страни на границата, ми дава убеденост, че хората са подготвени на тази крачка. България и Румъния могат да отстранен границата между тях и това няма да опонира на разпоредбите в Европейски Съюз. Ние не нарушаваме шенгенското съглашение, тъй като не сме част от него, в случай че премахнем ограничаването на границите. Ние не стопираме да пазим външните граници на Европейския съюз, не нарушаваме и договорите за действие на Европейския съюз. Отказвам да приема, че има по какъв начин да пътуваш сред Страсбург и Кел с трамвай и на едната спирка да си във Франция, а на другата спирка да си в Германия. В същото време ние да не можем да реализираме това нашите камиони да не стоят в горещина и мраз по два дни на границата, в случай че не излизат от Европейския съюз.- сподели евродепутатът, като добави, че ще изиска тази точка да бъде вкарана в дневния ред на съвещанията на българската делегация още през януари.

Пред български медии Андрей Новаков разяснява някои хрумвания за развиване на европейската пътна карта, като съобщи, че ще поддържа плана на румънската страна за прокарването на канал от Букурещ до река Дунав с упованието, че техните евродепутатище окажат поддръжката да се загвори за един остарял български план, засекретен до скоро, който планува воден канал сред Русе и Върна и първият стадий на който, Варненското езоро, е реалност. Той ще редуцира пътя на товарите, ще трансформира градовете по трасето в пристанищни, ще служи за напояване и произвдство на сила. Затова е значимо, на този стадий, най-малко да се заприказва за него.

Български евродепутати ще упорстват в европейската птна карта да бъде включена и автомагистралата, свързваща София, Скопие и Дурас.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР