България завърши с най-много медали от 39-ото Европейско първенство по

...
България завърши с най-много медали от 39-ото Европейско първенство по
Коментари Харесай

Грациите ни завършиха с най-много медали на Европейското в Баку

България приключи с най-вече медали от 39-ото Европейско състезание по художествена гимнастика в Баку. В Азербайджан родните грации стигнаха до 13 оценки, което им отреди лидерската позиция измежду страните.

На шампионата на Стартия континент родната група наброяваше 14 състезателки. Нашите девойки стигнаха до 5 златни, 5 сребърни и 3 бронзови медала. Ансамбъл-девойки стана първенец във финалите с пет въжета и пет топки, Боряна Калейн е безспорната европейска шампионка след 29 години, Стилияна Николова и Ева Брезалиева се окичиха със златните оценки в отборната конкуренция, ансамбълът на България господства и донесе безспорна европейска купа след 33 години.

 Снимка: БФХГ

Ансамбълът на България за дами завоюва сребърен орден на финала с пет обръча и приключи на пето място на три летни и две топки на Европейското състезание по художествена гимнастика в Баку (Азербайджан).

Абсолютните шампионки в многобоя Женина Трашлиева, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Радина Томова извършиха чудесно композицията си и бяха оценени с 35250 точки, от които 19.100 за компликация, 7.600 за осъществяване и 8.550 за артистичност.

 Снимка: Анна Недкова/БФХГ

Това е втори орден за възпитаничките на Весела Димитров след златото през вчерашния ден, а те ще имат късмет за отличие и във финала на ленти и топки.

Европейската купа на обръчи завоюва Израел с 35.800 точки, а на трета позиция се подреди Италия с 34.950 точки.

На три ленти и две топки българките позволиха неточност и бяха оценени с 29.000 точки (15.100, 6.000, 7.900), което им отреди петата позиция.

 Снимка: Анна Недкова/БФХГ

Домакините от Азербайджан завоюваха златните медали с 32.250 точки за наслада на почитателите в залата, които ги подкрепяха безусловно през цялото съревнование. На второ и трето място са надлежно Израел с 32.150 и Испания с 31.200 точки.

В залата бе и посланикът на България в Азербайджан Руслан Стоянов, който поддържа националките в последния ден на шампионата.

Етикети: Бакуевропейско първенствохудожествена гимнастика
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР