България завърши 2:2 като гост на Сърбия в последния си

...
България завърши 2:2 като гост на Сърбия в последния си
Коментари Харесай

България игра силно, но завърши наравно 2:2 със Сърбия

България приключи 2:2 като посетител на Сърбия в последния си мач от група G на европейските квалификации. Нашите играха мощно и изтезаха звездите на Драган Стойкович, които в последна сметка се класираха на европейските финали следващата година. “Лъвовете ” приключиха 2023 година без победа, само че и записаха ново положително показване под управлението на Илиан Илиев.

Българите остават на последно място в подреждането на своята група " G " с актив от 4 точки, като пред нас финишира даже селекцията на Литва, която завършва с 6 пункта.

За Сърбия пък равенството бе изцяло задоволително, с цел да подпечата на отбора място на Евро 2024. Така, западните ни съседи ще играят за първи път на европейско състезание след 2000-а година, когато под името Югославия тимът се подвизава по терените в Белгия и Нидерландия.

Мачът стартира с предстоящ напън на домакините, които в първите 10 минути бяха заградили нашето наказателно поле преди да пристигна първия прецизен удар в срещата дело на Саша Лукич, само че той не представляваше проблем за стража Даниел Наумов.

Атаките към нашата врата продължиха и разумното се случи в 17-ата минута, когато сърбите извършиха ъглов удар, при който Неманя Гудел стреля рисково с глава, Наумов отрази, само че при добавката Милош Велкович беше прецизен за 1:0, реализирайки своя първи гол с националната фланелка. Скоро по-късно " плавите " проведоха ново рисково нахлуване, приключило с изстрел с глава на непокрития Александър Митрович, само че българският пазач бе на място и отрази.

Постепенно българите започнаха да поглеждат все по-смело в предни позиции и в 28-ата минута Кирил Десподов стреля от отдалеченост, само че видя по какъв начин топката се отбива от напречната греда на вратата, защитавана от Ваня Милинкович-Савич.

В 35-ата минута Филип Костич насочи рисков диагонален удар, само че за следващ път Даниел Наумов сподели своя инстикт и мазета в ъглов удар, а секунди по-късно опит на Андрия Живкович мина около задачата. До почивката забавни положения липсваха и пред двете порти и по този начин първото полувреме приключи при резултат 1:0 в интерес на Сърбия.

Втората част стартира малко по-равностойно и в 53-ата минута Илия Груев стреля мощно от близка отдалеченост, само че Ваня Милинкович-Савич реагира и избави, само че след това се оказа, че е била маркирана и засада на Алекс Петков секунди по-рано в хода на офанзивата.

Добрите изяви на " лъвовете " продължиха и в 59-ата минута Георги Русев се възползва от неприятно изчистена топка от страна на сръбската защита и с обмислен удар по тревата осъществя за 1:1, вкарвайки своето първо попадение с екипа на България.

Десет минути по-късно домакините още веднъж сбъркаха съдбовно, което разреши този път на момчетата на Илиан Илиев да провеждат светкавична контраофанзива, при която Кирил Десподов напредна и във значимия миг резервира самообладание, с цел да прати топката за повторно във вратата на " плавите ", носейки цялостния поврат за нашите в Лесковац.

Сърбите можеха да отговорят съвсем незабавно, само че гол на резервата Душан Влахович бе вярно анулиран поради засада. Все отново " плавите " стигнаха до мечтаното изравнително попадение и то пристигна в 82-ата минута, когато за повторно в тази среща след ъглов удар българската защита бе матирана, а този път прецизен с глава беше Сърджан Бабич. В добавеното време на срещата домакините можеха и да стигнат до крайния триумф, само че изстрел на Душан Влахович бе отразен от Даниел Наумов, с цел да остане резултатът 2:2.

 

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР