България записа първа победа в група В на Европейското първенство

...
България записа първа победа в група В на Европейското първенство
Коментари Харесай

Волейболистите с първа победа на Европейското

България записа първа победа в група В на Европейското състезание по волейбол, на което е хазаин дружно с Италия, Северна Македония и Израел - 3:1 (26:28, 25:27, 25:15, 16:25) против Финландия.

Нашите позволиха загуба в първия си мач против Испания с 1:3.

Пламен Константинов направи една смяна в стартовата шестица на тима и на мястото на Светослав Гоцев срещата стартира Николай Колев. Стартовият състав на България бе Мартин Атанасов, Николай Колев, Георги Сеганов, Алекс Грозданов, Цветан Соколов, Денис Карягин и либеро Теодор Салпаров и Симеон Добрев.

Срещата стартира равностойно с три изравнявания на резултата, след което финландците се възползваха от неточности на националите ни и поведоха с 5:3, а след това и със 7:4, само че българите изравниха при 8:8. Скандинавците още веднъж съумяха да поведат с 2 точки, само че резултатът бе подравнен при 11:11. До края на гейма последваха 13 изравнявания на резултата, като и двата тима пропиляха по един геймбол, преди България да затвори първата част с 28:26 посредством Денис Карягин.

През втората част играта още веднъж бе равностойна и резултатът бе изравняван няколко пъти първоначално. След 5:5 символичните домакини поведоха с 8:6, само че националите ни незабавно изравниха. Последва още едно равнене, след което финландците поведоха с 3 точки при 13:10. Скандинавците поддържаха преднината си, само че подкрепяни от родната аудитория националите ни изравниха при 20:20. Последваха още пет изравнявания, при които двата тима още веднъж пропиляха по един геймбол, само че с отлична обсада на Александър Николов България съумя да вземе и втория гейм с 27:25.

В началото на третата част символичните домакини започнаха по-убедително и поведоха поредно с 3:0 и 6:2, което принуди Пламен Константинов да вземе спиране. Националите ни се пробваха да стопят изоставането си, само че скандинавците поддържаха преднина от 2-3 точки. След няколко неточности на България Финландия съумя да поведе с 5 точки при 16:11 и Пламен Константинов взе ново спиране. Националите ни обаче по този начин и не съумяха да намерят играта си, продължиха да позволяват доста неточности и това разреши на бойките финландци да вземат безапелационно третата част с 25:15.

Националите ни започнаха доста добре четвъртия гейм. След като поведоха с 2:0, след 3:2 в интерес на България, момчетата на селекционера Пламен Константинов осъществиха 4 следващи точки и дръпнаха със 7:2. Малко по-късно след точка от начален удар на Цветан Соколов националите ни поведоха с 6 точки при 11:5. България продължи с положителната си игра и последователно усилваше задатъка си, който бе 7 точки при 14:7 и 8 точки при 16:8. До края на гейма България не срещна никакви проблеми и го завоюва с 25:16 и надлежно мача с 3:1.

До момента Финландия (2 мача), Испания (1 мач), Словения (1 мач), България (2 мача) и Украйна (2 мача) имат по една победа, до момента в който Украйна е с 2 загуби. По едно проваляне имат Финландия и България.

Срещите в групата не престават на следващия ден. От 17:30 часа играят Финландия и Словения, а от 20:30 часа е дуелът сред Хърватия и Испания.
Подкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР