България запазва водещата си позиция за най-ниска задлъжнялост, само след

...
България запазва водещата си позиция за най-ниска задлъжнялост, само след
Коментари Харесай

Стоянова: Трети сме в ЕС по най-ниска задлъжнялост

България резервира водещата си позиция за най-ниска задлъжнялост, единствено след Естония и Люксембург, е третата страна в Европа. Това съобщи в декларация от името на ПГ Менда Стоянова, съобщи БГНЕС.

Стоянова заяви, че има оповестена от Евростат информация, че страната ни регистрира извънредно ниско равнище на държавния дълг.

„ От числата е видно, че провежданата от държавното управление благоразумна фискална политика слага България в едно от челните места на в Европейски Съюз по невисок размер на консолидирания дълг „ Държавно управление”. Съотнесен към Брутният вътрешен продукт, той бележи спад до равнище 25,4%, при 29% в края на 2016 година Отчетените ниски равнища са доста под междинните равнища за всички 28 страни членки на Европейски Съюз “, съобщи Стоянова.

Тя акцентира, че дълг не се ръководи с кухи изречения и лозунги. „ Не се ръководи със страховити неистини пред медиите, нито с неоснователни рецензии, посредством които се нагнетява неустановеност и боязън от хората”, добави още тя и се обърна към опозицията с думите: „ От години се бяхте заели със задачата да внушите трайно на обществото, че дългът на страната ни пораства, само че след вчерашния ден, мисля че би трябвало да замълчите. Опорната точка на Българска социалистическа партия се спука”, счита Менда Стоянова.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР