България Зам.-шеф на ДФ Земеделие с оставка заради къщите за

...
България Зам.-шеф на ДФ Земеделие с оставка заради къщите за
Коментари Харесай

Зам.-шеф на ДФ Земеделие с оставка заради къщите за гости

България Зам.-шеф на Държавна фирма " Земеделие " с оставка поради къщите за посетители Телефонът на Иванка Багдатова-Мизова е в контактите на къща за посетители 30 април 2019, 19:36  Зам.-шеф на Държавна фирма
о предписание на премиера Бойко Борисов министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов изиска оставката на зам.-изпълнителния шеф на Държавен фонд „ Земеделие “ Иванка Багдатова-Мизова.

Причината е информация, че телефонът на Мизова е разгласен в уебсайт за резервации на къща за посетители „ Тара “ в село Юндола.

От земеделското министерство оповестяват, че следва да бъде осъществена инспекция.

Иванка Багдатова-Мизова подаде своята оставка и тя ще бъде призната.

Междувременно излязоха и първите резултати от подхванатите инспекции на къщите за посетители, построени с евросредства. Проверени са към 100 такива, а наложените наказания са в размер на 10 милиона лв.. Според евроразчетите, всеки план за къща за посетители може да се финансира с до 200 хиляди евро. През годините, от примамливата опция у нас са се възползвали тъкмо 746 плана. Средно подкрепени от Европа с Пожарна охрана 135 хиляди евро на къща. Интересът обаче е вървял паралелно със съществени нарушавания, демонстрират данните на отрасловото министерство. Сега страната стартира цялостна проверка.

„ Всички къщи ще бъдат тествани, даже и да е изминал мониторинговия период”, съобщи министърът на земеделието Румен Порожанов.

От стенограмата на днешното съвещание на кабинета излиза наяве, че Борисов е наредил "има ли отговорни - да се уволняват и да се дават на прокурор незабавно и безкомпромистно. В сходна обстановка към този момент се намира някогашният заместник-министър Александър Манолев.

Instagram
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ СЕ
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР