България загуби от Беларус с 0:1 в неофициална контрола. Пред

...
България загуби от Беларус с 0:1 в неофициална контрола. Пред
Коментари Харесай

България загуби от Беларус в София

България загуби от Беларус с 0:1 в неофициална контрола. Пред празните трибуни на Националния стадион гола вкара Дмитрий Подстрелов (15), който прониза Георги Георгиев с прострелен удар от 10 м. Той имаше и шанс, тъй като Иван Турицов не съумя да избие топката, която след рикошет се озова в краката на беларусина. Проверката беше генерална подготовка за плейофа против Унгария на 26 март на ст. " Васил Левски ".

В тази среща обаче селекционерът Георги Дерменджиев заложи най-вече на играчи от вътрешното ни състезание, а легионери бяха единствено Стефан Велков и Георги Миланов. Именно вторият насочи няколко рискови удара, само че по този начин и не съумя да се разпише. Най-близо до гола беше Спас Делев (42), който удари напречната греда, само че след интервенция на вратаря на гостите Егор Хаткевич.

Това беше мач №200 за " лъвовете " на Националния стадион, като те останаха със 115 победи, 47 ремита и към този момент 38 загуби. Мачът беше осми сред двата отбора, като " трикольорите " остават с пет победи и към този момент три провали, само че първо в София.

Беларусите в това време бяха най-вече с запасите, като в състава нямаше футболисти от първенеца Динамо Брест и от БАТЕ Борисов. С практична игра обаче " Белите криле " парираха всевъзможни хрумвания на българите.

България беше до момента с шест загуби в последните осем мача. В офанзива нещата също са трагични, тъй като единствено един път в последните 13 мача нашите вкараха повече от гол - при 2:3 от Косово в София.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР