България зае престижното 11-о място в класирането по медали на

...
България зае престижното 11-о място в класирането по медали на
Коментари Харесай

България приключи на 11-о място в класирането по медали на световното по бокс за юноши и девойки

България зае влиятелното 11-о място в класирането по медали на международното състезание по бокс за юноши и девойки в Ереван, Армения.

Общо 51 страни взеха присъединяване в конкуренцията, като родните гении се поздравиха с две оценки - на Ангел Димитров, който завоюва сребърен орден в категория до 50 кг, а Янко Илиев взе бронз при 52-килограмовите.

Това обезпечи на родните боксьори, които бяха водени в Армения от олимпийските първенци Петър Лесов и Стойка Кръстева, 11-ата позиция в подреждането по медали, която те разделиха с Беларус и Германия.

На първо място е Русия с 16 оценки (7-2-7), втори са домакините от Армения с 10 медала (4-5-1), а трети са представителите на Узбекистан (4-3-4).

" Щастлив съм, че взех сребърен орден на международното състезание в Армения. Искам да благодаря на Българска федерация по бокс, на президента Красимир Инински, на треньорите от националния тим и на моите персонални треньори Борислав Георгиев, Стойка Кръстева, Петър Илиев, Стоимен Димитров и Роман Цветков ", показа сребърният ни медалист Ангел Димитров.

" Щастлив съм че завоювах бронзов орден от Световното състезание по бокс за юноши в Армения. Благодаря на Българска федерация по бокс, президента Красимир Инински и моите треньори Стойка Кръстева, Борислав Георгиев, Роман Цветков, Петър Илиев и Стоимен Димитров ", съобщи спечелилият бронзово отличие Янко Илиев.









Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР