“България ясно заяви подкрепа за Израел в тази ужасна ситуация.

...
“България ясно заяви подкрепа за Израел в тази ужасна ситуация.
Коментари Харесай

Асен Василев: В бюджета има пари за хуманитарна помощ за Израел

“България ясно съобщи поддръжка за Израел в тази ужасна обстановка. Ресурс за оказване на филантропична помощ в бюджета на Министерство на външните работи и в централния бюджет има. Въпросът е съответните министерства да се свържат с Израел, да се откри от какво имат потребност и ние ще го остойностим ”, това съобщи финансовият министър Асен Василев.

Финансовият министър съобщи, че при повишение на цените на петрола ще се търси друга компенсираща мярка за потребителите, тъй като отстъпката от 25 стотинки за литър е стопански неоправдана.

“Тази мярка е отстъпка, която работеше в редица европейски страни, беше спряна от Европейска комисия във всички тези европейски страни. Единственият метод тази мярка да бъде обновена е в случай че тя важи за всички коли включително и за небългарските директно преминаващи, което би я направило стопански неоправдана, защото няма целево да се подкрепят българските консуматори, тъй че по – скоро ще се търси различен вид да се подкрепят жителите ”, изясни Василев.

Финансовият министър разяснява, че би трябвало да отделим две разнообразни метрики – цените на барел на суровия петрол, а другата е показателят, който демонстрира цените на петролните артикули на нефт и дизел в Европейски Съюз, който образува цената, на която се продава в България. Следим този показател и в случай че забележим равнища, които биха заплашили икономическата интензивност в страната сигурно ще предприемем дейности ”, акцентира Василев.

„ Още сме при започване на борбата с корупцията, трябват още промени, които да се трансфорат в процедура, а това е най-трудното “, сподели Асен Василев.

По думите му, когато го създадем, България ще стане водеща страна в Европейски Съюз.

„ На нашето потомство се е паднала тази борба и ви подсигурявам, че ще я водим до дъно. Борбата с корупцията е главен мотор, който България би трябвало да употребява, с цел да станем естествена европейска страна и да станем по-богати и по-добри “, сподели още министърът, представен от Българска телеграфна агенция.

Асен Василев напомни по какъв начин първоначално всички са си мислели, че тази битка ще е лесна и бърза, по какъв начин службите и прокуратурата ще си свършат работата и корумпираните ще отидат в пандиза, само че това се оказало заблуда.

„ Корупцията, изключително в България, е пуснала извънредно дълбоки корени, тя е проникнала в профсъюзите, в работодателските организации и в съвсем цялата държавна администрация. Борбата с това ракова образувание няма да е нито бърза, нито лесна тя ще изисква неизменност и да се работи мъдро. Някой път, в случай че употребявам една фраза на Стефан Стамболов, „ да се хванем за опашката на дявола да извадим страната от блатото “, сподели той.

Според него, България направи невероятни стъпки през последните три месеца, някои от които отлагани 15-20 години.

„ Има промени в доста закони и начало на измененията в Конституцията, законодателно се движим добре и това е голям триумф “, сподели финансовият министър.

Асен Василев взе присъединяване в откриването на конференцията „ Засилване на прозрачността и ръководството посредством групови дейности в България “. Събитието се провежда от Базелския институт за ръководство и се организира в хотел „ Интерконтинентал “.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР