България влиза във втората седмица на извънредното положение, обявено заради

...
България влиза във втората седмица на извънредното положение, обявено заради
Коментари Харесай

Коронавирусът в България: Заразените станаха 142

България влиза във втората седмица на изключителното състояние, оповестено поради ковид с спомагателни ограничавания на визитите на обществени места и първи всеобхватни рестрикции на свободата на напредване. От през днешния ден се не разрешава посещаването на паркове, градинки, детски и спортни площадки. На входовете на регионалните центрове ще се изградят Контролно-пропускателни пунктове. През тях ще могат да минават единствено хора, които отиват на работа, при доктор или се прибират в дома си.

В същото време е реалност и признатият незабавно закон за изключителното състояние поради ковид. Той дава спомагателни пълномощия на армията, вкарва съществени наказания за нарушение на рестриктивните мерки и вкарва някои промени в заплащанията на налозите, подаването на данъчни заявления и стопира обществените продани и запори. Добрата вест е, че към този момент е потвърдено излекуването от ковид на трима българи.

" Дневник " следи най-важното, обвързвано с ковид в България.

Ключови моменти 07:59Заразените с вируса станаха 142Заразените с ковид в България към този момент са 142, заяви през днешния ден Националният действен щаб. Сред тях са и тримата умряли. Новите инфектирани са 30.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Коронавирусът (810)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР