България винаги е била сред най-активните и последователни поддръжници на

...
България винаги е била сред най-активните и последователни поддръжници на
Коментари Харесай

Гълъб Донев: България подкрепя Черна гора по пътя ѝ към ЕС

„ България постоянно е била измежду най-активните и поредни поддръжници на европейската интеграция на Черна гора. В лицето на България имате добър другар “.

По този метод служебният министър председател Гълъб Донев се обърна към новоизбрания президент на Черна гора Яков Милатович . Двамата водачи се срещнаха през днешния ден в Подгорица, където се проведе тържествената гала по полагането на клетва и встъпването в служба на президента .

Донев поздрави Милатович за ангажираността му със стратегическата ориентировка и цели на Черна гора, както и за желанието му да реализира икономическа и обществена непоклатимост в страната . Българският министър председател увери президента, че страната ни ще продължи да поддържа начинания и планове, ориентирани към сполучливото консолидиране на Черна гора в Европейския съюз. Той посочи, че едно от практическите измерения на тази поддръжка са плановете линия на българската публична помощ за развиване, както и другите формати на районното съдействие .

Донев и Милатович се ангажираха в бъдеще отличното съдействие сред двете балкански страни да откри удобно отражение върху нивото на комерсиалния им стокообмен.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР