България вече заема 39-то място измежду страните вносителки в ГерманияТърговията

...
България вече заема 39-то място измежду страните вносителки в ГерманияТърговията
Коментари Харесай

Търговският стокообмен на България с Германия достигна рекордните 12 милиарда евро

България към този момент заема 39-то място всред страните вносителки в Германия

Търговията на България с Германия доближи рекордните 12 милиарда евро за 2022 година, сочат последните данни на Германската федерална статистическа работа. Това значи, че комерсиалният ни стокообмен е повишен с 22,2 на 100 спрямо миналата година, а България заема 38-мо място в света в класацията на немската търговия. Това оповестиха от Германо-българската индустриално-търговска камара в последния брой на бюлетина си Bulgarien Aktuell, представен от Българска телеграфна агенция.

България е изнесла артикули на стойност 6,7 милиарда евро за Германия (т.е. България към този момент заема 39-то място всред страните вносителки в Германия), а вносът на България от Германия възлиза на 5,4 милиарда евро (или България се подрежда на 43-то място в листата на страните, за които Германия изнася артикули и услуги). Износът на България към Германия е повишен с 26,6 на 100, а вносът от Германия в България се е повишил със 17,1 на 100.

За седми път след началото на прехода България има позитивно комерсиално салдо с Германия. Търговският недостиг на Германия с България възлиза на 1,3 милиарда евро. Това са рекордни стойности, които не са били постигани в никакъв случай до момента в историята на икономическите връзки сред двете страни.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР