България вече има завод, който ще започне да произвежда стотици

...
България вече има завод, който ще започне да произвежда стотици
Коментари Харесай

Кристина Мерджанова: Лъжа, повторена сто пъти, невинаги става истина

България към този момент има цех, който ще стартира да създава стотици хиляди ваксини против Ковид-19, съобщи Бойко Борисов в почивните дни от разградската площадка на предприятието за медикаменти за ветеринарната медицина. Часове по-късно здравният министър и основният здравен контрольор чистосърдечно признаха, че нито знаят, нито са чували нещо сходно. Учени от Българска академия на науките стигнаха и по-далече – в завода няма да се създават ваксини за хуманната медицина, най-вече задгранични ваксини да се опаковат там на ишлеме. И по този начин всички опровергаха бодряшките изказвания на премиера, които трябваше да убедят народа, че властта мисли за него денонощно.
Това съобщи за Actualno.com Кристина Мерджанова, претендент за народен представител от листата на „ Демократична България “ за 24 МИР-София.
Според нея измислиците за излизането от пандемията у нас не стопират до тук. Около рецесията с имунизациите и последвалото съмнение в „ Астра Зенека “ бе изречена и друга лъжа, а точно, че оксфордският препарат първи е получил утвърждение от Европейска комисия и по тази причина имаме най-вече бройки от него. Но истината е, че първи зелена светлина получиха „ Пфайзер “ и „ Модерна “. А нашите управляващи избраха „ Астра Зенека “, тъй като е найевтина и нямаме нужните хладилници за предпазване на другите препарати. Сега молят народа да върви да се имунизира, забравяйки за обещанията си, че ще има препарати по желание, добави Мерджанова.
В комплицираното време на пандемия се изричат прекомерно доста лъжи, създалият се безпорядък се показва като стройна система. Нищо, че сме първи в Европа и втори в света по смъртност, само че последни в Европейски Съюз по брой на сложени ваксини. Нищо, че локдаунът пристигна единствено дни след обяснението, че строги ограничения няма да се вкарват, тъй като популацията не е готово да ги одобри. Въпреки високата заболеваемост, натискът върху лечебните заведения и броят на умрелите. И неистините не престават да се сипят. Но максимата, че една неистина, изречена 100 пъти, става истина, не всеки път работи и това слага прекалено много въпроси. Например по какъв начин и на каква цена българите ще се преборят с подлия вирус щом чуват освен спорни, само че и напряко лъжливи препоръки и обещания, сподели Кристина Мерджанова
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР