България успешно изпълнява поетия ангажимент за инвестиции в отбраната, договорени

...
България успешно изпълнява поетия ангажимент за инвестиции в отбраната, договорени
Коментари Харесай

Борисов увери НАТО, че България изпълнява поетия ангажимент за инвестиции в отбраната

България сполучливо извършва поетия ангажимент за вложения в защитата, контрактувани на Срещата на върха в Уелс през 2014 година ", съобщи министър председателят Бойко Борисов на срещата си с ръководителя на Военния комитет на НАТО сър Стюарт Пийч, заяви пресслужбата на Министерски съвет..

Той добави, че страната ще продължи да покачва бюджета си за защита за реализиране на заложените параметри. " От началото на 2018 година у нас сполучливо се ползва националният План за повишаване на отбранителните разноски до 2024 година Със закупуването на 8 броя самолети F-16V Block 70 през актуалната година задачата към този момент е реализирана и в края на 2019-а се чака разноските за защита на България да надвишат 3% от Брутният вътрешен продукт ", уточни Борисов пред сър Стюарт Пийч.

Той посочи, че превъоръжаването и модернизацията на Въоръжените сили е основен дълготраен приоритет за България с десетгодишен небосвод. " Приоритетна задача е реализирането на планове, посредством които се получават качества в поддръжка на осъществяването на признатите от нас Цели за качества на Алианса ", сподели още министър-председателят Бойко Борисов.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР