България трябва да настоява за проверка на работата на Световната

...
България трябва да настоява за проверка на работата на Световната
Коментари Харесай

Веселин Марешки: Световната здравна организация закъсня да предупреди света за коронавируса

България би трябвало да упорства за инспекция на работата на Световната здравна организация и в случай че в действителност управлението й е прикривало задаващата се болест няколко седмици, ние също би трябвало да не плащаме повече или напряко да излезем от нея. Явно тази организация и сходни други такива интернационалните структури към този момент са се трансформирали в големи бюрократични гнезда единствено за асимилиране на пари, без да е ясно чии ползи пазят!
Това е позицията на водача на ВОЛЯ Веселин Марешки във връзка решението на Съединени американски щати да спрат членския си импорт в СЗО и упреците на президента Тръмп, че организацията има неприятно ръководство и че е прикривала данни, с което е подвела държавните управления на страните.
За какво плащаме над 100 хиляди $ членски импорт годишно, в случай че в подобен сложен миг не можем да разчитаме на коректността и поддръжката на организацията ” , разяснява зам.-председателят на Народно събрание.
Ще напомним, че СЗО излезе с предизвестие за опасността в края на февруари, когато към този момент у нас имаше образуван щаб, а допълнително от 30 страни се съобщаваше за бързо разрастваща се зараза . Преди това от организацията твърдяха, че не се постанова да се стопират полети, нито някакви специфични ограничения.
България е един от правилните членове на СЗО- ние сме платили предплатено цялата си вноска за тази година още през декември 2019г . Справка в уеб страницата на СЗО сочи, че Франция нормално се издължава през март-април като вноската й за тази година към момента не е платена. Германия заплаща на две вноски в течение на годината. Италия също не бърза да заплаща предплатено, а го прави нормално напролет. За тази година италианците обяснимо не са платили нищо, а дължат и за 2019г. Съединени американски щати имат разсрочен график, поради и голямата сума, която дават – те го вършат откакто изтече календарната година. Неслучайно президентът Тръмп разгласи, че стопира финансирането след разбор на дейностите на СЗО за пандемията. Съединени американски щати е най-големият спонсор на организацията – страната заплаща стотици милиони долари.
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 16 април
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР