България трябва да има ясна позиция, че подобни проблеми, каквито

...
България трябва да има ясна позиция, че подобни проблеми, каквито
Коментари Харесай

Каракачанов: Проблемите в Сирия не могат да се решат със сила

България би трябвало да има ясна позиция, че сходни проблеми, каквито са тези в Близкия изток не могат и няма да бъдат решени със силови средства, в случай че главните играчи в света - Европейски Съюз, Съединени американски щати, Русия и Китай не намерят общ език. Това съобщи вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов за въздухшните удари, които Съединените щати, Англия и Франция нанесоха тази нощ на сирийската столица Дамаск.

Каракачанов уточни, че сега не се чака мигрантска вълна към страната ни. Затова не било и належащо въоръжените ни сили да бъдат привеждани в специфична степен на подготвеност.

"Самият Европейски Съюз няма единна европейска позиция. Англия, която разгласи, че излиза от Европейски Съюз и води лична външна политика, Франция е известна, че от епохи има своите директни стопански ползи в Сирия. Германия обаче, локомотивът на Европа непосредствено сподели, че няма да взе участие една сходна интервенция. Какво се чака от нас ", разяснява военният министър пред NOVA.

По думите му това е един еднократен и сигнален удар против държавното управление в Сирия, за което има предизвестие, че е употребило химическо оръжие.Изстреляни са 120 ракети, а процентът на свалените е дребен, което показвало, че против обстрела са взели участие единствено сирийските противовъздушни сили, а не съветски.

"Много е евентуално да има връзка сред Съединени американски щати и Русия. Премерената съветска позиция демонстрира, че е имало предварителна осведоменост сред двете огромни страни, които си противостоят в този район ", изясни Каракачанов.

Според вицепремиера Великите сили малко би трябвало да преглътнат своите персонални упоритости и апетити и да търсят общо решение на казуса.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР