България стартира с убедителна победа срещу Азербайджан Световната купа по

...
България стартира с убедителна победа срещу Азербайджан Световната купа по
Коментари Харесай

България стартира с победа в турнира за Световната купа по хандбал за мъже във Варна

България започва с безапелационна победа против Азербайджан Световната купа по хандбал за мъже в Двореца на културата и спорта във Варна (25-30 април).

Българите бяха по-постоянни през първото полувреме и систематично увеличаваха разликата, която стигна до 5 точки (14:9) в последните секунди след бърза контраофанзива и гол на изненадващо бързо възобновения от травма Николай Генов.

Втората част започва с три безответни гола за нашите и 17:9, а при 22:12 за пръв път поведохме с 10 точки разлика, с цел да се стигне до крайното 30:19 (14:9), закрепено още веднъж след бърза контра в последните секунди, приключена от Владислав Йоргов.

За състезател на мача беше определен българският капитан Светлин Димитров, който осъществя 7 гола. По четири прибавиха Михаел Иванов и Петко Петков, с по три са Джошкун Якубов и Владислав Йоргов, с по два Кристиян Василев, Николай Генов и Божидар Симеонов, а с по един Преслав Станчев, Йордан Попов и Тодор Калчев.

„ Доволен съм от успеха. Винаги, когато побеждаваме, аз съм удовлетворен и се веселя без значение против кой тим е триумфът. Доволен съм, че успяхме да използваме всички 14 играчи. Всички демонстрираха предпочитание. Все отново е първи мач и от началото бяхме малко уплашени, само че след това нещата си пристигнаха на мястото. Доволен съм от безусловно всички. Нямаше звезди, бяхме един тим “, сподели старши треньорът Илиян Василев, който тества и някои тактически схеми за мача с Нигерия.

„ Винаги е доста мъчно да влезеш в първия мач на даден шампионат. Има страсти, стрес. Смятам, че успяхме в някаква степен да се концентрираме, макар че началото беше много мъчно с много неточности. Но след това се отпуснахме и нещата потеглиха. Показахме много постоянна отбрана, в нахлуване имаме да чистим неточности, само че това ще го приказваме в съблекалнята. Като цяло съм удовлетворен от мача. Чака ни доста сериозна среща с Нигерия и се надявам да си починем добре и да дадем всичко от себе си “, сподели Димитров.

Той добави, че тимът има потребност от самочувствие и всеки един мач е надграждане.

„ Не можем да си вадим огромни изводи от този мач, защото Азербайджан е един от по-слабите тимове на този шампионат. В отбрана започнахме добре, в нахлуване имаше някои неточности, само че значимото е, че записахме първа победа. Друго е, когато тръгнеш с удпех. Настройката ни против Нигерия е единствено за победа. Амбициите са ни колкото се може по-напред, за какво не и златото. Да се надяваме и публиката да пристигна и да ни поддържа както го направи000 против Азербайджан. Благодаря им. Те бяха осмият ни състезател “, съобщи отбелязалият 4 гола Михаел Иванов.

В откриващия мач на шампионата в Двореца на културата и спорта Андора надделя мъчно Малта с 29:27 (15:17). Нашата двойка съдии Георги Дойчинов и Юлиан Горецов свири втората среща от програмата сред Кипър и Македония. Кипър завоюва с 35:31 (19:13). В най-интригуващия трети мач Куба надделя Англия с 32:28 (13:14). Един от тези два тима е евентуален противник на България за полуфиналите според от това коя позиция заемем в групата. Делегат на първата и третата среща беше българинът Михаил Башев.

В 19 часа на 26 април (сряда) е вторият мач на България от група D против Нигерия. Ако го спечелим, печелим групата и отиваме на полуфинал в борбата за медалите.

Регламентът на Световната купа планува състезателите в тимовете да бъдат на възраст сред 16 и 24 години. В съставите могат да бъдат включени и до трима играчи над 24 години.

Всички мачове от шампионата се излъчват на интернет страницата b1b.tv, а множеството срещи може да гледате в каналите на телевизия B1B.BOX.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР