България стана домакин на второто издание на световната купа по

...
България стана домакин на второто издание на световната купа по
Коментари Харесай

Хотел „Маринела“ приветства принцесата на Катар Шейкха Ал Тани

България стана хазаин на второто издание на международната купа по футбол за деца в неравностойно състояние, която ще се организира в София сред 12 и 19 август. Световна купа по футбол за деца в неравностойно състояние – SATUC, се провежда взаимно от едноименната фондация на принцесата на Катар Шейкха Ал Тани и от Български футболен съюз.

На конференцията в зала „ Витоша “ на хотел „ Маринела “ Нейно Височество изрази благодарността си към БФС за положените старания и организацията на шампионата, както и на личностите, подкрепящи SATUC, които са пристигнали от целия свят особено за събитието. Сред тях са посланици и емблематични футболисти на националния тим на Египет.



Откриването на Световното състезание по футбол за деца в неравностойно състояние се състоя на 12 август, от 15:00, на формалния терен на Национална футболна база „ Бояна “. Четвъртфиналите на шампионата ще се проведат в понеделник, полуфиналите – във вторник, а финалите са планувани за сряда.



Жребият за шампионата бе изтеглен на публична гала в зала „ Витоша “ на хотел „ Маринела “, от който стана ясно, че България ще играе против Либерия и Ирак в група А на Световното състезание по футбол за деца в неравностойно състояние – SATUC. В шампионата ще се включат представителни тимове от 12 страни, разпределени по три в общо 4 група.


Заместник изпълнителният шеф на БФС Павел Колев показа, че за него е голямо наслаждение да приветства Шейкха Ал Тани и всички нейни посланици, всички нейни съидейници в това амбициозно начинание, и че за БФС е голямо наслаждение да бъде хазаин на този шампионат, който напуща границите на континента и събира деца от целия свят. Той пожела шанс на всички деца, пристигнали от разнообразни краища на света, с цел да вземат участие в шампионата, и акцентира, че се надява да съумеят да опознаят нашата красива страна, макар късия си престой от една седмица. „ И най-много се надяваме идеята, за която работи SATUC от толкоз години и която Българския футболен съюз поддържа, да бъде сполучлива, а точно всички деца да получат обществено самопризнание и интеграция, с помощта на футбола. “, добави Павел Колев.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР