България спечели два златни и два бронзови медала на международната

...
България спечели два златни и два бронзови медала на международната
Коментари Харесай

Златни и бронзови медали за български младежи на олимпиада по география в Индонезия

България завоюва два златни и два бронзови медала на интернационалната олимпиада по география в Бандунг, Индонезия. Младежите ни се състезаваха в конкуренция с още към 200 участници от 46 страни. Те минаха през тест, работа на терен и мултимедиен изпит. С този триумф България се подрежда измежду първите 5 най-хубави страни в света.

Това е най-силното ни показване от 20 години насам на тази олимпиада.

" Във всеки миг, даже когато ми беше мъчно, намирах причина да продължа, тъй като знам, че към този момент съм минал доста стъпки преди този момент и несъмнено не е моментът да се откажа ", сподели Михаил Паскалев, Математическата гимназия „ Петър Берон “, Варна.

" На мен персонално това ми беше първа година и не знаех дали ще се оправя, само че съм щастлив в последна сметка, че съумях ", сподели Александър Илиев, СМГ „ Паисий Хилендарски “, София.

Изпитанията били като за олимпийци. А в композиция и със мощната конкуренция изкачването на почетната стълбичка било още по-голямо предизвикателство.

" Това са над 40 страни, всички са супер интензивно готови хора, които даже учат география на британски език, т.е. те може да имат доста повече познания, доста по-лесно могат да се оправят с материала ", описа Денис Урумов, 91 НЕГ " Проф. Константин Гълъбов ", София.

" Съединени американски щати, Канада, Бразилия, Япония, Австралия - не просто да се срещнеш с тях, да ги победиш и това е необикновено преживяване за децата ", сподели Даниел Христов, преподавател в НПМГ " Акад. Любомир Чакалов ", София.

" Теренната работа постоянно е най-трудна, не тъй като подготовката ни е слаба, а по-скоро тъй като това е извънредно друг тест, който изпитва по доста характерен метод географските умения и компетентности, които би трябвало да развием ", добави Атанас Иванов, НПМГ „ Акад. Любомир Чакалов “, София.

" Има един много нашумял филм. Имаше кадър от него и имаше въпрос да създадат разбор на ландшафта в избраната сцена, какъв вид почва са, по какъв начин са се формирали. Те се оправиха безупречно ", описа още доцент доктор Димитър Желев, учител в СУ „ Климент Охридски ".

За тях Индонезия към този момент няма да е просто далечна точка на глобуса, а мястото, където със знанията си завоюваха медали и популяризираха България.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР