България Симеон Сакскобургготски: Страната има идентичност По думите на Царя

...
България Симеон Сакскобургготски: Страната има идентичност По думите на Царя
Коментари Харесай

Симеон Сакскобургготски: Страната има идентичност

България Симеон Сакскобургготски: Страната има еднаквост По думите на Царя не би трябвало да гледаме единствено неприятното  Виолета Русенова 22 септември 2019, 20:18 .a{fill:#fff;}.b{fill:#676767;}  Симеон Сакскобургготски: Страната има еднаквост
Симеон Сакскобургготски: Страната има еднаквост
 Сребро за ансамбъла ни по художествена гимнастика
Сребро за ансамбъла ни по художествена гимнастика
 Манифестът бе прочетен, по какъв начин минават честванията
Манифестът бе прочетен, по какъв начин минават честванията
 Радев: За 30 години тогава успяхме. Борисов: Това е достижение
Радев: За 30 години тогава успяхме. Борисов: Това е достижение
 Какво ще е времето, 30 градуса през октомври
Какво ще е времето, 30 градуса през октомври
 Драмата с барикадиралия се мъж продължава, 24 часа е затворен
Драмата с барикадиралия се мъж продължава, 24 часа е затворен
 Делата по съкратена процедура – по-евтини
Делата по съкратена процедура – по-евтини
 Иска ли Тръмп война с Иран
Иска ли Тръмп война с Иран

езависимостта е относителна в международния подтекст, а участието на България в разнообразни съюзи, даже в НАТО, не трябва да се политизира. Това съобщи Симеон II в „ Неделята на NOVA”.

Той взе отношение и към реакцията на външното ни министерство за изложбата на съветското посолство, отдадена на 9 септември. Тя стана мотив още веднъж да се раздели обществото на тематика – освободителка или не е Русия.

„ Страната си има еднаквост от епохи. Въпросът е човек да се преценява с действителността и да разбере, че самостоятелност в цялостния смисъл е невероятно за никого, даже за най-великите страни и сили. Въпрос и на хармония”, съобщи Симеон II.

Той изясни, че не е виждал дядо си Фердинанд I, който афишира Независимостта на България.

„ По стичане на събитията ние бяхме в Египет, той в Кобург. Майка ми се притесняваше да отидем до Кобург, тъй като беше покрай Германска демократична република. Но кореспондирахме доста публично по някой празник”, описа той.

Симеон II разяснява и днешната политическа обстановка. Относно контракта за добросъседство със Северна Македония, той съобщи, че е „ за” добросъседство и „ за” естествените връзки.

По време на ръководството му като министър-председател, страната ни стана член на НАТО.

„ Не бива да се политизира и НАТО. Тук е въпрос на обща воля на дадени страни, където сме усетили, че ни е мястото”, съобщи Симеон II. „ Много хора възприемат, че щом сме в НАТО и НАТО до гроб. Това не е съществено. Не става въпрос за това. Но би трябвало да се балансира, докъдето има интерес. Не бива да се абсолютизира и да се трансформира в нещо политическо, което да е фактор за разкол с други страни. Това е напълно погрешно”, съобщи Симеон II.

Относно изложбата, отдадена на 9 септември, Симеон II сподели: „ Наясно сме какво е било в края на Световната война, какво е настъпило, какви системи е имало. Ако със Съветския съюз е било да се освободим от нацизма – те го виждат по този метод. Ние може би сме го изпатили по различен метод. Защо да се подчертава върху това? Не го намирам за ползотворно”, разяснява Симеон II.

„ Когато станах министър председател, имаше някои наши съграждани, които ми предложиха, внушиха, да се събори паметника на руската войска, тогава им споделих, че в случай че всяко държавно управление или всеки режим се отнася по този начин към предишното, няма да има нито Триумфалната арка, нито Пирамиди, нито нищо. Ако толкоз ги нервира, за не го гледат, като минават оттам”, сподели Симеон II.

„ Това, което е потребно за България, го усещам като нещо естествено да го правя”, съобщи Симеон II. Запитан дали има бъдеще монархията, той сподели: „ Имало е и монархии преди 3000 години, имало е диктатури, републики и всевъзможни режими. Една парламентарна монархия мисля, че е най-демократичната система, само че това си е мое мнение ".

Относно развиването на България, той разяснява: „ Винаги може да е по-добре, само че може и да е по-лошо. Мисля, че би трябвало да се съобразяваме с действителността и да не сме толкоз черногледи. Да сме малко по-позитивни и с готовност нещата да се оправят. А не да се оплакваме и да се усещаме най-бедните”.

Instagram
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Виолета Русенова Източник:
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР