България ще влезе в комбинация от зловещи кризи. За това

...
България ще влезе в комбинация от зловещи кризи. За това
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Правителството трябва да бъде оглавено от лидера на партия, какъвто аз не съм

България ще влезе в композиция от злокобни рецесии. За това предизвести пред БГНЕС вицепремиерът Томислав Дончев.
" Правителството би трябвало да бъде управлявано от водача на партия, какъвто аз не съм. Това не е единствено техническа работа. Самата конституционна логичност допуска водачът на най-голямата политическа мощ – тази, която е спечелила изборите, който е убедил хората, че има правото да води, той да стане министър-председател. Дори в една объркана обстановка, даже в миг политическа рецесия, аз смятам, че това е замяна и не е почтено ", съобщи вицепремиерът.
" От една страна чуваме „ Оставка “, в това число и под прозорците си. Няма да мерим броя на протестиращите, това е нечиста сделка. Дори и да са 10 души, в случай че имат някакви претенции, те са значими ", сподели Томислав Дончев. " В рамките на месец септември би трябвало да бъдат признати всички промени в законите, които да разрешат всички тези заплащания, обявени преди седмица. Има потребност и от ново законодателство, обвързвано с изборния развой. Все неща, които няма по какъв начин да се случат без Народно заседание. Имаме подписано съдружно съглашение. Следващите дни ще текат интензивни диалози с сътрудниците, напълно скоро ще чуете дефинитивно решение ", добави той.
" Обръщам внимание, че държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпейо разясняваше втората тръба на „ Турски поток “. Втората тръба на „ Турски поток “ би могло да значи втората тръба на „ Турски поток “ в Турция. Има известна неизясненост дали се има поради плана през България. Коментираха се наказания във връзка с фирмите, които го построяват. Не може да се разяснява какъв ще е резултатът върху строителството на оборудването. Да, политическата позиция на Съединени американски щати, като наш стратегически сътрудник, нееднократно са казвали, че този план не подхожда на целите свързани с диверсификацията на източниците на природен газ и на трасетата. Искам да припомня, че паралелно с тази тръба се строи още една не по-малко значима. Това е интерконекторът с Гърция. Ако първата тръба ни оказва помощ да съхраним ролята си на транзитьор на газ, втората тръба – интерконекторът с Гърция – отваря пазара ни към цялостен набор от вероятни нови източници на газ. Азерски газ, за който към този момент имаме подписан контракт за доставката на 1 милиард куб.м., полутечен газ от LNG терминал – газ доставен на практика от целия свят. Това е същинската стъпка по посока на газовите доставки. Това на практика е разширение на газопреносната мрежа на България. Това е българска инвестиция, която има за цел газопреносната ни мрежа да има качества да транзитира газ през Сърбия, Унгария до газовия хъб „ Баумгартен “ в Австрия. Това би могъл да бъде всевъзможен газ, само че не забравяйте, че ние към този момент имаме запазен потенциал в тръбата на компании, които желаят да транспортират през нея газ ", сподели още Томислав Дончев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР