България ще участва в Програмата на Организацията за икономическо сътрудничество

...
България ще участва в Програмата на Организацията за икономическо сътрудничество
Коментари Харесай

България дава 60 000 евро на Украйна за реформи

България ще взе участие в Програмата на Организацията за икономическо съдействие и развиване за Украйна. Програмата - публично оповестена по време на годишната министерска среща на Организацията за икономическо сътрудничество и раз, провела се на 7-8 юни 2023 година в Париж, има за цел да подкрепи напъните на украинската страна в процеса на промени по пътя й към участие в Европейски Съюз и Организацията за икономическо сътрудничество и раз.
Дейностите и ограниченията, заложени в Програмата, са на обща стойност 16.5 млн. евро за целия четиригодишен интервал на нейното деяние. Предвижда се финансирането да бъде напълно с доброволни вноски от страните членки на Организацията за икономическо сътрудничество и раз, претенденти за участие и сътрудници. България ще се включи в Програмата с непринуден финансов принос в размер на 60 000 евро. Финансирането ще бъде обезпечено от бюджета на Министерството на външните работи.
Участието на България към програмата на Организацията за икономическо сътрудничество и раз за Украйна ще бъде в допълнение удостоверение на твърдия ангажимент на страната ни към подкрепяне възобновяване и икономическото развиване на Украйна. В допълнение, по-тясното ангажиране на страната ни с стратегии и начинания на Организацията за икономическо сътрудничество и раз ще способства и за процеса на присъединение на България към Организацията - главен външнополитически приоритет на страната ни.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР