България ще спазва ангажиментите по споразумението от Париж на страните

...
България ще спазва ангажиментите по споразумението от Париж на страните
Коментари Харесай

България с ясна позиция за споразумението за климата с Париж!

България ще съблюдава уговорките по съглашението от Париж на страните по Рамковата спогодба на Организация на обединените нации по изменение на климата. Това е мнението на министъра на околната среда и водите Нено Димов, оповестиха от ведомството.

Според Димов страната ни ще извършва твърдо общата политика на Европейския съюз. Споразумението е утвърдено от Народното събрание и е в действие за България от 29 декември предходната година, откакто документите за ратификация бяха подадени публично в Секретариата на Организация на обединените нации.

Пактът, контрактуван от съвсем 200 страни в Париж през 2015 година под егидата на Организация на обединените нации, има за цел да понижи количеството изхвърлян въглероден диоксид и други газове, отделяни от потреблението на изкопаеми горива.

България е една от дребното, която има личен Закон за ограничение изменението на климата, който се ползва посредством Третия народен проект за деяние по промените на климата – всеобхватна и амбициозна стратегия на национално равнище за реализиране на преход към нисковъглеродна стопанска система и дейно потребление на ресурсите до 2020 година.

Страната ни приготвя и Национална тактика за акомодация и План за деяние за осъществяването й за интервала до 2030 година.

Държавите-членки на Европейски Съюз, включително и България, имат взаимен правно обвързващ ангажимент до 2030 година да редуцират излъчванията парникови газове на Съюза с 40% по отношение на равнищата от 1990 година.

Руският президент Владимир Путин прикани света да работи с Доналд Тръмп по въпросите на климата и акцентира, че не осъжда американския водач за това, че се отдръпва от знаковото Парижко съглашение.

" Не би трябвало да се прави въпрос от това, а да се основат условия за взаимна работа”, сподели Путин по време на икономическия конгрес в Санкт Петербург.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР