България ще продължи да работи за ефективна ООН, подготвена да

...
България ще продължи да работи за ефективна ООН, подготвена да
Коментари Харесай

Радев открои три задачи пред ООН: COVID, икономика, климат


България ще продължи да работи за ефикасна Организация на обединените нации, готова да отговори на потребностите на човечеството през XXI век, акцентира Румен Радев във видеообръщение към участниците в 76-ата сесия на Общото заседание, което се организира в Ню Йорк, оповестиха от прессекретариата на президента.

Безпрецедентните световни провокации изискват всички страни да поддържат по-ефективни и съгласувани дейности от страна на интернационалната общественост. Многостранната дипломация е ключ към общото ни бъдеще и няма опция. Това съобщи президентът Румен Радев във видеообръщение към участниците в 76-ата сесия на Общото заседание на Организацията на обединените народи, която се организира в Ню Йорк.

Държавният глава открои като неотложни задания пред Организация на обединените нации предотвратяването на разпространяването на ковид и възобновяване на международната стопанска система, битката с климатичните промени, противодействието против тероризма и трансграничната престъпност и повишението на киберсигурността. Румен Радев прикани за оказване на поддръжка за най-уязвимите от рецесиите страни и хора по света и напомни, че България е част от напъните за даване на ваксини на нуждаещите се. „ За да увеличим оптимално нашия групов отговор, би трябвало да изградим резистентност “, акцентира президентът. Българският президент уточни нуждата и от повишение на сигурността на веригите за доставки, сериозната инфраструктура, енергийните мрежи, както и готовността за пандемии и естествени бедствия.

Като член на Европейски Съюз България поддържа дейностите на интернационалната общественост за постигането на трайни решения за бежанците от Афганистан и оказване на поддръжка за страните, които приютяват огромен брой от тях, уточни Румен Радев. Държавният глава означи, че като знак на взаимност България е взела решение да одобри до 70 афганистански бежанци и техните фамилии, които са работили за България или задачи на Европейски Съюз и НАТО в страната.

Разрешаването на спора сред Израел и Палестина посредством възраждането на Близкоизточния кротичък развой няма опция, означи президентът и прикани и двете страни към оптималната умереност от едностранни дейности и провокации, с което да бъде дадена опция на ограниченията за създаване на доверие и разговора. България прави оценка високо работата на Агенцията на Организация на обединените нации за палестинските бежанци и ще продължи да я поддържа както политически, по този начин и финансово, акцентира още президентът.

Зачитането на човешките права бе откроено от президента Румен Радев като значителен фактор за постигането на резистентност на сигурността, просперитета и мира. Държавният глава изрази поддръжката на България за приобщаващото обучение за децата с увреждания, овластяването на дамите и девойките, правата на хората с увреждания, както и за битката с антисемитизма, ислямофобията и езика на омразата.

Българският президент уточни също по този начин, че светът се нуждае от реформирана Организация на обединените нации, с цел да се оправи дейно с многочислените провокации, пред които е изправен и страната ни ще продължи да работи за ефикасна Организация на обединените народи, съответно готова да отговори на потребностите на човечеството през XXI век. „ България поддържа цялостната промяна във всички области на активност на Организацията”, акцентира Румен Радев и сложи акцент върху политиките ориентирани към младежта в отчета на генералния-секретар на Организация на обединените нации, тъй като по думите му точно „ днешните решения ще оформят живота на бъдещите генерации “.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР