България ще отзове 70 дипломати от посолството на Руската федерация

...
България ще отзове 70 дипломати от посолството на Руската федерация
Коментари Харесай

Безпрецедентно! България гони 70 руски дипломати

България ще отзове 70 дипломати от посолството на Руската федерация в София. Това разгласи пред публицисти в коридорите на Народното събрание министър председателят в оставка Кирил Петков.

Искам да кажа на всички непознати страни, освен на съветската, че всички, които работят против ползите на България, ще бъдат отзовани да си отидат назад в страната, от която са пристигнали, сподели Петков.

Той отхвърли да даде повече детайлности за активността, която са осъществявали дипломатите, защото информацията е конфиденциална.

Мога да кажа, че огромна част от тях са работили за непознати служби и дипломатическата им роля е била единствено прикритие, изясни министър-председателят.

Кирил Петков поздрави българските служби и Министерството на външните работи за добре свършената работа. Премиерът добави, че тези 70 души са заемали разнообразни публични функции в посолството на Руската федерация. Извършвали са несвойствени действия за тези дипломатически позиции, изясни Петков.

„ Това не е по никакъв метод експанзия към съветския народ – нямаме нищо срещу тях. Просто, когато непознати държавни управления се пробват да работят и да се месят във  вътрешните работи на България, ние имаме ясни институции, които ще противодействат на този вид дейности. И в неделя чакаме един цялостен аероплан от 70 места да замине назад за Москва “, добави Петков, представен от Българска телеграфна агенция.

 

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР