Президентът Румен Радев заяви в село Горско Сливово по време

...
Президентът Румен Радев заяви в село Горско Сливово по време
Коментари Харесай

Президентът: Някои политици в РСМ се опитват да опознаят действителността по трудния начин

Президентът Румен Радев съобщи в село Горско Сливово по време на церемонията по именуване на улица на името на професор Михаел Бар-Зоар, че политиката, която Република Северна Македония води, отдалечава страната от участие в Европейски Съюз. Така президентът разяснява изказването на своя сътрудник Стево Пендаровски, съгласно който, изтъквам, " съществуването на македонско малцинство в България е доказано от Европейския съд за правата на индивида в Страсбург ":

" Явно някои политици в Северна Македония се пробват да опознаят действителността по сложния метод. И това не им носи никакви изгоди. Напротив. Те имаха задоволително мотиви и събития до момента да се убедят, че с тяхното антиевропейско държание и въобще отношение към нашата страна - това никога не им носи изгоди и ги отдалечава от участието в Европейски Съюз ".

Тази седмица посланикът на Северна Макдедония в София беше извикана в Министерството на външните работи във връзка подкрепените и от президента Стево Пендаровски скорошни изказвания на политици от прилежащата страна по адрес на България. От българското Външно миниистерство подлагаха на критика опита за следващо замесване на двустранните връзки във вътрешнополитическия спор в Република Северна Македония, в това число в подтекста на водената там предизборна акция, съобщи БНР.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР