България ще настоява на заседанието на Европейския съвет за поносимост

...
България ще настоява на заседанието на Европейския съвет за поносимост
Коментари Харесай

Радев зове от Брюксел за възстановяване на важни сектори в икономиката, най-вече за туризма

България ще упорства на съвещанието на Европейския съвет за търпимост на ограниченията за постигането на по-природосъобразна стопанска система в идващите години. Това заяви президентът Румен Радев при идването си за присъединяване в срещата на държавните и държавните ръководители на страните от Европейски Съюз в Брюксел.

По неговите думи внезапното повишаване на задачите на Европейски Съюз в тази област слага България в мъчно състояние. Възможностите на нашата страна за маневриране са извънредно лимитирани, по тази причина ще настояваме да се регистрират спецификите на страните, добави той. Държавният глава означи потребността от ограничения в отбрана на конкурентоспособността и за обезпечаване на обществена търпимост на така наречен „ зелен преход “.

“Рязкото повишаване на упоритостите на Европейския съюз за фрапантно понижаване на излъчванията на парникови газове с над 55% до 2030 година слага България в мъчно състояние. През предишния декември Съветът е приел тази обвързваща цел и Европейската комисия работи интензивно за упорит законодателен пакет ”, изясни президентът.

В дневния ред на втория ден от съвещанието на Европейския съвет е и тематиката за основаването на европейски дигитален документ за COVID-19, като част от общите старания за гарантиране свободата на придвижване на европейските жители в изискванията на пандемия.

Румен Радев изрази очакване въвеждането на европейско уверение за преболедувалите и имунизираните против коронавирус да не донесе нови ограничавания и дискриминация.

Създаването на европейски дигитален документ е значима стъпка за гарантиране на свободата на придвижване на европейските жители, регистрира той. По неговите думи удостоверението не би трябвало да основава нови бариери и отговорности.

Държавният глава прикани за тласъци за възобновяване на работата на значими браншове в стопанската система, изключително в туризма. Той означи, че при разпределянето на ваксини от Европейски Съюз към непознати страни за България приоритет са Западните Балкани и изключително Република Северна Македония.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР